Info – Fortarete si Castele

Oamenii au construit fortarete si castele in scopuri de aparare dar si drept locuinte pentru imparati,regi si regine si pentru servitorii acestora.
Trasaturile castelelor variaza in functie de locul in care erau construite si de tipul de arme cu care puteau fi atacate 😉 , de exemplu lanci sau tunuri.

In general , aveau ziduri rezistente , pentru a tine departe dusmanii.
Castelele Samurailor 
Himenji
Spre sfarsitul secolului al XVI-lea , in Japonia puterea a trecut in mainile castigatorilor razboiului, care au construit castele si au angajat razboinici (samurai) pentru a lupta impotriva dusmanilor. Unul dintre cele mai spectaculoase castele este cel de la Himeji care a fost reconstruit in 1577 pe o structura din secolul al IV-lea.
O fortareata in munti
masada
In lupta impotriva ocupatiei Israelului de catre romani , evreii au fost asediati timp de 2 ani in fortareata Masada , aflata in munti. Decat sa se predea dusmanului , 959 din cele 966 persoane din fortareata si-au luat viata pe 15 aprilie 73 d.Hr. Astazi , Masada este un simbol national al Israelului.
Un palat Indian
Fortul Rosu
Shah Jahan , unul dintre cei mai cunoscuti imparati indieni , a construit Fortul Rosu in secolul al XVII-lea cand a mutat capitala Imperiului la Delhi . Contruirea complexului din gresie rosie , prevazut cu fortificatii remarcabile , a inceput in 1638.
Odata , in interiorul Fortului Rosu erau 6 palate :).
Zidurile Fortului Rosu se intind pe 2,4 km.
O atractie turistica
Neuschwanstein
Castelul Neuschwanstein a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre Ludovic al II-lea ,  rege al Bavariei ,  o regiune care face parte astazi din Germania . Cu numeroasele sale terase si turnuri ascutite , castelul are un aspect medieval . Astazi este vizitat de mii de turisti 😉 .

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

4 thoughts on “Info – Fortarete si Castele

  1. Stateam si citeam la cineva pe blog la un articol asemanator si un cititor zicea ceva de genu ” asa hai ca nu strica si putina cultura ca tot stam numa pe net” adica daca tot stau conectati 24/24 macar sa mai citeasca si putina informatie 🙂

Lasă un răspuns