Permisul de conducere romanesc in Germania

PERMISUL-DE-CONDUCERE-ROMANESC-IN-GERMANIA

Permisul de conducere românesc este permis european, deoarece România este parte din Uniunea Europeană. Șoferii care deţin permis auto dobândit în România pot conduce autovehicule pe teritoriul oricărei țări membre, inclusiv Germania, chiar dacă au domiciliul în această ţară. Există însă câteva situaţii când permisul românesc nu mai este valabil. Iată care sunt acestea şi ce riscaţi.

CU ACESTE PERMISE NU PUTEȚI CIRCULA ÎN GERMANIA

Permisul auto românesc nu mai este valabil dacă este obținut după șase luni de rezidență în Germania. La scadență, preschimbarea trebuie făcută cu un document german. Altfel, riscaţi să vă alegeţi cu amendă și dosar penal pentru conducere fără permis. În cazul în care sunteți deja rezident de şase luni, trebuie să solicitați sau reînnoiți permisul de conducere în Germania. Foarte mulți merg în România, după obținerea rezidenței în Germania, pentru preschimbarea sau solicitarea permisului. Trebuie să ştiţi că acele permise nu sunt valabile în Germania. De asemenea, în cazul în care doriți să mai obțineți o categorie la permisul de conducere, va trebui să faceți demersuri tot în Germania. În plus, dacă permisul s-a pierdut sau vi s-a furat, va trebui să solicitați înlocuirea lui cu unul local.

Foarte important: În momentul în care vă expiră permisul și aveți reședința în Germania de mai mult de 185 de zile (adică sunteți înscris la evidența populației- ”Anmeldung”), sunteți obligat să îl schimbați cu unul german.

CÂND NU ESTE VALABIL PERMISUL ROMÂNESC ÎN GERMANIA?

În acest sens este relevant cazul unui român care a fost verificat pe autostrada A4 de poliția germană, relatat de presa locală. Acestuia i s-a deschis dosar penal, pentru că circula cu permisul de conducere obținut în România, deși avea peste un an de rezidență în Germania. Așadar, dacă aveți rezidența de peste şase luni în Germania și doriți să rămâneți aici, este inutil să mergeți în România pentru eliberarea sau reînnoirea permisului, deoarece nu va mai fi valabil în Germania.

Faptul că deseori polițiștii germani trec cu vederea nerespectarea acestei reguli nu înseamnă că nu v-ați putea trezi într-o zi cu dosar penal și amendă. Iar acesta poate fi un lucru deosebit de neplăcut dacă aveți nevoie de permisul de conducere la locul de muncă.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gând să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: office@migro.ro

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns