Nazca ramane un mister

Ce sunt desenele Nazca? Realizate in urma cu aproximativ 2000 de ani pe platoul Nazca, desenele reprezinta paianjeni, maimute, soparle sau pasari, creaturi pamantene pana la urma. Insa nu putini afirma ca desenele sunt nici mai mult si nici mai putin decat dovezi ale existentei extraterestrilor!

Nazca
Nazca: Sursa foto Google Img

Intinse pe distante uriase, aproximativ 400 kilometri patrati, desenele din desertul Nazca, localizat in Peru, sunt urme ale unei culturi apuse, cultura Nazca. Dilema este profunda, intrebarile fara raspuns, fapt pentru care o sumedenie de supozitii, unele complet fanteziste, au fost lansate de specialisti sau cercetatori amatori, de la istorici pana la exaltati ce sustin teoriile paleoastronauticii.

Insa cum istoria nu are un raspuns ferm, teorii precum „desenele sunt aerodromuri pentru navele extraterestre”, si-au facut loc in mintea umana, o incercare mai „altfel” de a gasi raspuns la acest mister. Realizate de catre oameni, arheologii gasind dovezi in acest sens, desenele incita imaginatia prin dimensiunile enorme, dar si prin acuratetea detaliilor, asta intr-un timp ce putem sa il numim fara greseala, oarecum primitiv. Primitivi ce totusi au reusit fara mijloace moderne sa realizeze ceva impresionant. Sau poate ca au fost „ajutati” de fiinte mult superioare? .hm. Alta teorie, la fel de fantezista, afirma ca desenele sunt in fapt o veritabila harta a Universului! Ma rog, nu multi vad intr-o maimuta desenata o harta a Universului, dar mai sunt si asemenea „cercetatori” al misterului Nazca…

Insa peste toate ramane misterul acestor desene, mister dus in pamant odata cu disparitia celor ce au indraznit si au reusit sa lase omenirii urme ale existentei lor. Si totusi, curiozitatea este una din trasaturile omului, a cunoaste poate este mai important decat orice…insa despre desenele Nazca nu cunoastem aproape nimic. .hm. Incercam sa dezlegam aici aceasta enigma?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns