Rezumat:
- 1 Moartea, cu siguranta cel mai ingrozitor moment din viata fiecaruia, inevitabilul sfarsit… Mereu prezenta, parca dorind sa ne arate ca nimic nu este vesnic, moartea face parte din existenta noastra. Omul nu isi doreste moartea, dovada ca mereu isi „cauta” vesnicia in religie, oricare ar fi aceasta.
- 2 O multime de intrebari, mult prea putine raspunsuri, un mister ce defineste atat de bine moartea. Doamna cu coasa, semnele ei, ai trait sau auzit povesti legate de semnele mortii? Daca da, poate povestesti aici…
Moartea, cu siguranta cel mai ingrozitor moment din viata fiecaruia, inevitabilul sfarsit… Mereu prezenta, parca dorind sa ne arate ca nimic nu este vesnic, moartea face parte din existenta noastra. Omul nu isi doreste moartea, dovada ca mereu isi „cauta” vesnicia in religie, oricare ar fi aceasta.
Insa in mod paradoxal, cauta uneori moartea, mai exact…semnele mortii. De ce, nimeni nu stie, poate sa fie doar dorinta omului de a sta in fata mortii, sa o priveasca indelung…cine stie, poate astfel teama dispare..
Astfel in mintea umana au aparut „semnele mortii”, prevestitoare uneori, sau chiar moartea in persoana… umbrele ei ce vin sa ne poarte spre intuneric. O teorie legata de umbrele mortii face trimitere la siluetele intunecate si enigmatice surprinse cu coltul ochiului… Sa fie doar o halucinatie a creierului uman? Sau este chiar moartea in persoana ce ne da tarcoale? Siluete negre cu forme umane si foarte agile… umbre ce trezesc in noi neliniste… Alteori o oglinda cade de pe perete, iar multi considera ca moartea este foarte aproape…asa sa fie oare, exista semne prevestitoare ale mortii? Dar cucul ce canta dupa apusul soarelui… Sau poate ca ceasul sta dupa miezul noptii…
Insa fiorii de teama sunt parca si mai prezenti in urletul unui caine ce taie linstea noptii, iar odata cu asta si linistea celor ce au auzit sinistrul urlet ce prevesteste…moartea. Da, se stie ca animalele au simturi deosebit de ascutite, simt calamitatile naturale, dar oare sa simta chiar si prezenta mortii? Si daca da, asta sa insemne ca moartea este o entitate reala?