Misterele pe care stiinta inca nu le poate explica

Stiinta a evoluat enorm de mult in ultima vreme in scopul de a rezolva mistere care dateaza de mii si mii de ani. Si totusi, o multime de intrebari inca mai raman fara raspuns. In ciuda ameliorarii si a dezvoltarii unor numeroase tehnologii, inca mai exista unele fapte istorice care nu au fost inca explicate de catre specialisti.

Iata deci care sunt cele mai misterioase cazuri care inca mai pun probleme specialistilor.

Statuile Moaï, de pe Insula Pastelui, Chile. Aceasta mica insula ascunde un mare mister in jur de 887 de statui sunt presarate peste tot prin insula, fie care cu o inaltime de in jur de 4 metri. Ce ii intriga pe specialisti este ca nu stiu cum au fost ridicate aceste statui aici. Primii oameni au ajuns aici pe insula inainte de anul 900. Dar oare cum au putut sa deplaseze aceste imense si foarte grele statui cu resurse atat de limitate?

SS Ourang, Medan. Acest mister a inceput atunci cand doua vapoare americane au primit un apel de ajutor in codul Morse. Unul care provenea de la vaporul olandez Ourang Medan. Evenimentul a avut loc intre iunie 1947 si februarie 1948, data exccta fiind una necunoscuta.

Mesajul cerea ajutor si indica faptul ca pasagerii de pe vapor sunt morti. Nava Silver Star a mers in  ajutor si la sosire, a gasit tot echipajul mort. Dar din cauza unei explozii, atunci cand a trebuit sa fie remorcata, nava s-a scufundat si misterul nu are cum sa fie rezolvat nici azi.  O teorie spune ca nava transporta produse chimice si ca poate membri echipajului s-au sufocat.

Gobekli Tepe, Turcia. Situl arheologic aflat in varf de munte in Turcia are o multime de piloni care au o inaltime care poate ajunge pana la 6 metri si care ajung la o greutate de pana la 20 de tone, dispusi in aproximativ 20 de cercuri. Pe structuri, au fost gasite hieroglife ilizibile, desene cu animale si diverse forme geometrice.

Misterul principal- cum a reusit aceasta civilizatie nomada si neolitica sa a reusit sa organizeze o asemenea forta de munca pentru a construi acest sit preistoric si cu ce scop a fost oare construit?

Misterul de pe Oak Island. Oak Island este cunoscuta in mod oficial drept « Money Pit », datorita unei constructii asemanatoare cu cea descoperita in anul 1795. dupa peste 2 secole de cautari presupusa comoara ascunsa nu a fost gasita.

Dar ce s-a gasit, este la fel de impresionant. Pe suprafata putului se afla o serie de platforme din lemn si anumite mecanisme anti-inundatie realizate de om multime de canale subterane care duc inspre apa.

Manuscrisul de la Voynich. Achizitionat de catre un negustor de manuscrise rare in anul 1912, acesta cuprindea diagrame si ilustratii. Parea ca desctie diferite subiecte de natura vegetala, astronomica si biologica.

Dar dupa numeroase tentaive esuate de a incerca sa fie descifrat, s-a ajuns la concluzia ca a fost creat pentru a nu putea fi descifrat vreodata.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns