Sfaturi și recomandări pentru prima vizită la veterinar

werzk-luuuuuuu-tDlo2ZPlQlU-unsplash

Prima vizită la medicul veterinar este o etapă importantă în viața animalului tău de companie, pentru că un astfel de consult poate să depisteze diferite afecțiuni, care necesită un tratament special. Totodată, medicul veterinar te poate ajuta cu sfaturi privind alimentația și vaccinarea animalului tău de companie, dar și cu soluții pentru diverse probleme de comportament.

Așa că dacă vrei ca primul consult să decurgă perfect, iată câteva lucruri de care nu ar trebui să uiți!

Alege un veterinar de încredere

Dacă urmează să mergi pentru prima dată cu animalul tău de companie la medicul veterinar, atunci ar trebui să te asiguri că apelezi la serviciile unui specialist cu experiență. Întreabă-i pe prietenii tăi dacă îți pot recomanda un veterinar de încredere, la care să poți apela atunci când animalul tău de companie are probleme de sănătate. De asemenea, poți căuta cabinete veterinare și pe Internet, însă va trebui să citești cu atenție recenziile online, astfel încât să îți poți face o părere privind calitatea serviciilor oferite. Spre exemplu, poți apela la clinicile veterinare The Vets, care oferă o mulțime de servicii, disponibile până la ore târzii.

Totodată, va trebui să ții cont și de poziționarea cabinetului. Alege o clinică sau un cabinet care să fie aproape de tine, unde să poți ajunge rapid cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun.

Poți vizita cabinetul veterinar înainte de a merge cu animăluțul tău la consult. În acest fel vei putea vedea ce echipamente sunt disponibile, și dacă totul este curat și bine îngrijit. Te poți interesa și în privința programului de lucru. Uneori, o clinică veterinară cu program nonstop poate fi o idee bună.

Pregătește-ți animalul de companie pentru prima vizită la veterinar

Prima vizită la medicul veterinar este mai mult un consult de rutină, dar și o discuție între tine și medic, pentru a primi sfaturi utile privind îngrijirea animalului tău de companie. Însă, înainte de consultație ar fi indicat să îi oferi câteva informații esențiale medicului veterinar, cum ar fi istoricul de vaccinare, tratamentele de deparazitare, dar și alimentația – inclusiv cantitatea și marca produselor oferite. De asemenea, dacă observi anumite schimbări în privința comportamentului câinelui sau pisicii tale ar trebui să îi menționezi acest aspect medicului veterinar.

Asigură-i tot confortul

Anumite animale de companie sunt destul de agitate atunci când călătoresc cu mașina, așa că ar fi indicat să îți obișnuiești prietenul pufos să se plimbe mai des, înainte de a-l duce la medicul veterinar. Pentru pisici poți lua o cutie de transport, iar pentru câini poți pregăti o păturică pe bancheta din spate. Există și câini care pot avea rău de mișcare, așa că ar fi indicat să nu îți hrănești cățelul înainte de vizita la veterinar.

Iar dacă ai un cabinet foarte aproape de bloc, poți merge cu animalul tău de companie pe jos, sau îl poți înveli cu o păturică pufoasă, pentru a-l duce în brațe. În general, puii sunt foarte receptivi la tot ce îi înconjoară, așa că plimbarea până la medicul veterinar va fi o adevărată aventură pentru ei.

Dacă ai ajuns cu animalul tău de companie în sala de așteptare a clinicii veterinare, încearcă să îți ții câinele în lesă, sau pisica în cutia de transport. În acest fel vei evita ca animalul tău de companie să intre în contact cu alți pacienți ai clinicii.

Pregătește o recompensă

Cu siguranță vei avea multe emoții atunci când vei ajunge cu câinele sau pisica ta pentru prima dată la medicul veterinar. Iar același sentiment îl va avea și animalul tău de companie. O vizită la medic poate fi extrem de stresantă. Tocmai de aceea ar fi indicat să îi oferi animalului tău de companie o recompensă, mai ales dacă acesta va fi cuminte pe masa de consultație. Spre exemplu, poți aduce o gustare sau un supliment de hrană delicios.

Așadar, acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să le iei în calcul la o primă vizită la veterinar. În general, primul consult este mai detaliat, pentru că medicul veterinar trebuie să completeze fișa medicală, cu informații clare privind vârsta, greutatea și comportamentul animalului tău de companie. De asemenea, medicul îți va oferi sfaturi privind deparazitarea internă și externă, și îți va recomanda un program eficient de vaccinare pentru câinele sau pisica ta.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns