banci straine online cu conturi in euro

Cainele, un animal care ne face bine!

Este cainele un terapeut universal? Un nou studiu canadian arata ca patrupezii sunt aliati valorosi pentru toata lumea, ajutandu-ne sa ne simtim mai bine.

O echipa de cercetare afiliata Universitatii British Columbia Okanagan a dorit sa evalueze beneficiile terapeutice ale cainilor prin efectuarea unui experiment cu 163 de studenti. Acest grup de voluntari a fost format din 49% femei, 33% barbati si 17% persoane non-binare sau cu alta identitate de gen. Toti participantii la studiu au luat parte la sesiuni de terapie cu caini de douazeci de minute, in grupuri de trei sau patru persoane, inainte de a completa un chestionar de evaluare a starii lor generale de bine.

Mai putin stres si singuratate

Cercetatorii au constatat ca aceste sesiuni de terapie cu un caine au crescut semnificativ starea de bine a voluntarilor. De asemenea, ele atenueaza stresul, singuratatea si sentimentul de dezradacinare pe care il pot simti unii studenti care merg la universitate departe de orasul lor natal. Si acest lucru este valabil indiferent de identitatea de gen a pacientului.

Citește și articolul:  Jucării educative - Cum aleg părinții cele mai bune jucării pentru copilul lor

Pentru profesorul John-Tyler Binfet, coautor al studiului, publicat in CABI Human-Animal Interactions, aceste rezultate arata ca cinoterapia poate fi potrivita pentru o gama larga de persoane. „In lumina studiilor anterioare in care voluntarii erau predominant femei, esantionul nostru de barbati, persoane genderfluid si cu doua spirite ne ofera o mai buna intelegere a faptului ca eficacitatea acestor interventii nu pare sa depinda de gen”, a declarat el intr-un comunicat de presa. El a subliniat, de asemenea, ca „cainii i-au ajutat pe studenti sa simta si sa experimenteze ceva pozitiv, indiferent de genul lor”.

In ciuda limitarilor sale metodologice, aceasta cercetare sugereaza ca cel mai bun prieten al omului are potentialul de a fi un terapeut excelent. Prin urmare, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca patrupezii isi fac din ce in ce mai des aparitia in institutiile medicale, inclusiv la Institutul Curie din Paris.

Citește și articolul:  Alegerea inelului de logodna potrivit: o alegere simplista sau dificila?

De cateva luni, unitatea il primeste pe Snoopy, un setter englez in varsta de doi ani, pentru ca bolnavii de cancer si personalul medical sa poata beneficia de prezenta sa linistitoare. Toata lumea il poate atinge, avand grija, bineinteles, sa se spele bine pe maini dupa mangaiere, si sa beneficieze astfel de numeroasele virtuti ale acestui mediator cu patru picioare.

Un companion cu multe beneficii

Numeroase studii stiintifice au demonstrat ca viata alaturi de un caine ne alina suferintele: depresia, singuratatea, handicapul sau batranetea pot fi ameliorate de prezenta lor.

Ingrijirea unui animal este, de asemenea, un mod de a face miscare si de a avea grija de inima ta! Conform Federatiei Franceze de Cardiologie (FFC), scoaterea celui mai bun prieten la plimbare reduce riscul de deces cardiovascular cu pana la 36%.

Citește și articolul:  Secretul încrederii de sine - dantura perfectă

Cainii sunt, de asemenea, mari facilitatori sociali si o adevarata sursa de implinire personala, in special pentru copii. Un tovaras de joaca exceptional, ei actioneaza ca un punct de referinta, ii „invata” simtul responsabilitatii, ii ajuta sa inteleaga „limitele” si, mai presus de toate, ii fac sa se simta in siguranta.

In cele din urma, datorita simtului olfactiv foarte dezvoltat (de pana la 100 000 de ori mai bun decat al nostru), pot detecta virusi si bacterii, tumori canceroase, pot preveni o criza de epilepsie sau pot simti iminenta unei come diabetice.

 

Sursa: https://www.metrotime.be/fr/selfcare/le-chien-un-animal-qui-nous-fait-du-bien

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns