click aici

Lacomia


O trasatura strict umana, rar gasim in natura o alta specie avand o asemenea „calitate”. Nimic altceva decat exacerbarea dorintei de a avea, mai mult, cat mai mult, tot mai mult, si de ce nu, cel mai mult! Iar din nefericire este o stare foarte raspandita, de cele mai multe ori fiind insotita de un dispret general si o lipsa de bun simt. In general cei lacomi au o scara a valorilor preponderent materiala, bani, bunuri, orice la un moment sau altul poate fi incadrat in „material”. Sa ne intelegem, nimic rau in a acumula averi, insa a face din asta un scop in sine, principala preocupare, este o deviere de la firesc.

Lacomia

Lacomia: Sursa foto Google Images

Iar nefirescul consta tocmai in calcarea, cu buna stiinta sau nu, a principiilor fundamentale, mici amanunte poate ce separa, diferentiaza omul de…neom? Mai multe clasificari pentru lacomie, un exemplu major este politicianul. Avid de putere, bani, titluri de orice natura, este lacomul ce cu greu mai poate fi schimbat, sufleteste vorbind. Apoi urmeaza lacomul de rand. In general mic intreprinzator, functionar marunt sau simplu angajat. Specialitatea acestuia? Avantajele. Cauta sa obtina, doreste, viseaza la ele, asta cu toate ca meritele sale lasa de dorit. Dar e specialist in altceva: stie sa sape pe altii si linge in fund cu o nonsalanta uluitoare incat ai zice ca pentru asta sa nascut!

Urmeaza in „lantul trofic al lacomiei” nimeni altul decat lacomul „lipitoare”. Valorile sale se reduc la tigari, mancare, bautura, in general tot ce e gratis fiind binevenit. In general cu portofelul doldora nu numai ca nu refuza o cafea, dar chiar o cere, si asta cu zambetul pe buze. E genul acela ce se impinge la o promotie ori iti aminteste ca…”acum 3 luni am dat o cafea, ar fi randul tau”…

Coborand mai la „periferie” gasim infractorul lacom. In cele mai multe cazuri pentru acest individ il mananca tocmai repetarea „exercitiului” numit jaf, furt, infractiune, tocmai lacomia sa proverbiala ducand la pieirea sa. Daca lacomia este opusul generozitatii, iar a fi generos este un sentiment placut ce umple interiorul cu frumos, de ce aleg unii uratul lacomiei, si odata cu asta un oarecare dispret general?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Sunetul face parte din viata noastra

Generația din noastra s-a schimbat radical, iar problemele de odinioară pot fi ameliorate sau chiar vindecate complet datorită tehnologiei de

Vandut rob pacatului

 – Pe bune?!E singura chestie inteligenta care imi vine pe moment in minte, iar amintirea ochilor mei priveste cu neincredere

Trizzy v1.4 – Multi-Purpose WooCommerce WordPress Theme

Trizzy is a powerful multipurpose responsive WooCommerce Theme, excellent compromise among the conflicting requirements of novelty, simplicity, elegance and function.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte