De multe ori, un generator electric poate sa fie extrem de util si eficient. Fie ca il achizitionezi pentru zone fara racordare la energie electrica, fie ca le achizitionezi pentru eventualele intreruperi de electricitate, aceste produse sunt de nelipsit dintr-o locuinta sau dintr-un spatiu de lucru unde lipsa curentului poate duce la pierderi consistente. Daca iti doresti sa cumperi un generator si vrei sa faci cea mai buna alegere, este bine sa iti pui o serie de intrebari.
De unde cumperi generatorul?
Exista destul de multe magazine, atat online cat si fizice, care comercializeaza generatoare. Cel mai indicat este sa optezi pentru un magazin dedicat 100%, cum ar fi www.generatoaredecurent.info. In astfel de site-uri vei gasi cele mai bune generatoare si de asemenea, vei descoperi toate informatiile de care ai nevoie pentru o achizitie inteligenta.
Ce conteaza la achizitia generatorului?
Sunt multe elemente care conteaza. In primul rand, este bine sa citesti cu mare atentie specificatiile producatorului si sa calculezi cu exactitate necesarul de energie pe care generatorul cumparat trebuie sa il dea. Conteaza foarte mult si brandul generatorului pe care il cumperi, fiind indicata categoria de generatoare de curent electric SDMO, deoarece sunt fiabile si sunt recomandate de un numar mare de consumatori. Conteaza si modul in care se alimenteaza generatorul, marimea lui sau tensiunea pe care o furnizeaza.
Generator pe benzina sau pe motorina?
Generatoarele electrice functioneaza pe baza unor motoare termice si sunt alimentate de combustibilii clasici: benzina si motorina. In principiu, atat un generator pe benzina cat si unul pe motorina poate sa fie extrem de eficient, insa ambele variante prezinta anumite avantaje individuale.
Generatoarele de curent cu motor pe benzina spre exemplu, au avantajul de a fi mai ieftine decat cele pe motorina. De asemenea, sunt mult mai placute in timpul functionarii, fiind mult mai putin zgomotoase. Acelasi tip de generatoare ofera o mobilitate crescuta, avand dimensiuni reduse si greutati mai mici.
Cu toate astea, generatoarele pe motorina reusesc sa faca economii substantiale in timp, generand costuri de exploatare mult mai mici. Daca iti doresti o solutie cat mai fiabila, atunci varianta pe motorina este cea mai indicata in conditiile in care poate sa porneasca cu usurinta la orice temperatura, atata vreme cat motorina este de calitate.
Cum porneste generatorul?
O alta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este despre modul in care porneste generatorul. Exista generatoare care pornesc tragand de o sfoara, exact ca la motoarele barcilor, exista generatoare de curent cu pornire la cheie si exista generatoare cu pornire automata, care sunt ceva mai scumpe dar mult mai simplu de utilizat. In cazul primelor doua variante, pot fi gasite variante de generatoare echipate cu ambele solutii de pornire, atat cu sfoara, cat si la cheie.
In cazul generatoarelor automate, acestea sunt, de regula, destinate utilizarii in zone rezidentiale si desi sunt ceva mai scumpe, sunt extrem de rezistente la intemperii.