click aici

Icoane cu îngeri

Icoane cu îngeri

Canonul ortodox permite pictarea icoanelor cu îngeri cerești. Sunt ființe fără trup în forma umană eterică. Frumusețea fețelor lor este incomensurabilă. Acestea sunt afișate în icoane cu un halo și atributele corespunzătoare. Îngerii sunt slujitorii lui Dumnezeu care fac voia Lui. Spre deosebire de îngerii păzitori, care nu au un rang strict definit, ființele cerești din icoane sunt: Serafimi, Heruvimi, Arhangheli și Îngeri. Sarcinile pe care le au acești slujitori ai lui Dumnezeu sunt nenumărate, intervențiile lor sunt întotdeauna legate de intervenția divină în treburile umane.

Icoana cu Arhanghelul Mihail

Există 7 arhangheli, iar cel pe care îl vedem cel mai adesea ca imagine în icoanele ortodoxe este Arhanghelul Mihail (numele său înseamnă literalmente „Cine este de la Dumnezeu”) – șeful armatei cerești. Numit „conducătorul armatei Domnului” în Biblie, este descris ca un om tânăr și puternic, cu aripi mari albe și o halat roșu – un simbol al rangului său militar. Printre atributele sale se numără o sabie în flăcări, o sferă cu inițialele lui Hristos sau o scară care reflectă slujirea sa ca judecător sau conducător de suflet.

Icoana cu Arhanghelul Rafael

Vindecător al multor boli, al persoanelor cu dizabilități fizice, al animalelor și animalelor sălbatice, vindecător prin vocație – aceasta este esența Arhanghelului Rafael. Pe lângă fața caracteristică frumoasă și tinerească, aripile roșii și alte atribute caracteristice din imaginea Arhanghelului într-o icoană, Rafael ține în mâini o ceașcă, un sicriu, o coajă de broască țestoasă, care ascunde decoctul vindecător pentru fiecare pacient i-a cerut ajutorul.

Arhanghelul Gavriil este, de asemenea, descris într-o icoană, cel mai adesea stă ca un vestitor al Bunei Vestiri – trimis de Dumnezeu pentru a informa tânăra Maria că va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Icoana Bunei Vestiri este potrivită pentru familiile tinere care se așteaptă să aibă un copil, iar nașterea unui copil să fie însoțită de prosperitate.

Există nenumărate exemple cu diverse icoane și imagini în ele. Fiecare are propriul scop, atributele și direcția sa, astfel încât credincioșii să poată căuta o soluție la problema lor. Când stai în fața unei icoane și cauți favoarea divină, fii umil, sincer și te rogi profund din sufletul tău către Dumnezeu, către Maica Domnului, către sfânt sau către îngerul înscris în icoană – imaginea este doar o conductă a dorinței tale, care are un singur scop, de a ajunge la simțurile lui Dumnezeu.

Sursă: icoane-art.ro

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Netflix, o solutie diferita pentru romani?

Abia asteapta romanu sa apara ceva nou, ca indiferent de pret il cumpara. Uitati-va doar la pustime cat ofteaza dupa

Cuplurile moderne, logodna, casatoria

Familia este, potrivit sociologilor, structura de baza a societatii care se regaseste la toate popoarele. Formata din indivizi legati prin

Simptome ale depresiei la persoanele in varsta. Le puteti observa usor

Contrar perceptiei publice inaintarea in varsta nu este asociata cu depresia. Un varstnic cu simptome ale depresiei este o persoana

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte