click aici

Planificarea financiara iti influenteaza ritmul de economisire in viata

Planificarea financiara iti influenteaza ritmul de economisire in viata

Nu câștigăm cu toții la același nivel, de aceea, pentru a reuși să facem economii este nevoie de o planificare financiară cât mai riguroasă. Încă din primele etape ale vieții noastre financiare (atunci când realizăm primul venit sau am fost încadrați în muncă), pentru a ne asigura o dezvoltare financiară corespunzătoare este nevoie să știm exact pe ce ne vom axa în ceea ce privește viitorul nostru.

Media din UE a persoanelor care economisesc în mod frecvent este de aproximativ 45%, ceea ce înseamnă că a face economii este nu doar necesar, ci și obligatoriu pentru cei care știu că perioada de maximă potență fizică este limitată până la o vârstă de 50 de ani. Persoanele care își stabilesc viață din punct de vedere financiar vor reuși să aibă parte de siguranță necesară nu doar în prezent, ci și în viitor, atunci când starea lor fizică nu o să le mai permită să dispună de resursele fizice și mentale necesare acumulării de finanțe.

Diferențe uriașe între cei care economisesc acum și cei care amână să facă economii!

O persoană care începe să economisească chiar din primul moment al înregistrării unei surse de venit stabile se va diferenția în mod cât se poate de clar de o persoană care va începe să economisească mai târziu. Primul o să știe ce are de făcut de fiecare dată pentru a-și pune de-o parte suma stabilită, în timp ce al doilea își va duce existența fără să se gândească la ziua de mâine. În timp ce prima persoană deja va fi acumulat 5000 DKK, de exemplu, cea de-a doua persoană este foarte posibil să fi acumulat o datorie de aceeași valoare. Modul de planificare îți permite nu doar să faci economii, ci, ceea ce este și mai important, să nu faci datorii!

Rațiunea pentru care ai nevoie de o planificare financiară cât de mai precoce este dată de vârsta până la care vei putea fi apt de muncă. Cel care acumulează din primul moment va putea să fie foarte relaxat în ceea ce privește perioada în care nu va mai fi disponibil pentru a depune un efort susținut, în timp ce a doua persoană o să fie nevoită să muncească și peste vârsta de pensionare, motivul fiind lesne de înțeles: lipsa unor economii care să-i asigure nivelul de trăi. Planificarea finanțelor se referă nu doar la modul de consumare a banilor și la posibilitățile de a face economii, ci și la stilul de viață care le poate favoriza pe cele două.

O persoană care are un stil de viață decent, oarecum auster (axat pe asigurarea condițiilor de viață la un nivel normal, în genul “am ceea ce îmi trebuie, atunci când am nevoie”) va economisi mai rapid și mai mult decât o persoană din categoria contrară. O astfel de persoană (din cea de-a doua categorie) va fi nevoită să caute soluții și opțiuni financiare pentru a-și asigura modul de viață asumat, iar multe dintre acestea nu vor face decât să se transforme într-un cumul de datorii. De aceea, pentru a avea parte de o viață îndestulată de la un capăt la altul, utilizează planificarea financiară!

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Asa imbinam utilul cu placutul

Acum ceva vreme ma ocupam de organizarea diferitelor evenimente lucrand in cadrul unei institutii care se ocupa cu acest gen

Cum poti face fata unei rupturi pe retelele sociale?

O ruptura sau o separare in cuplu este o lovitura dura pentru inima sau ego-ul celor care sunt vizati. Si

Simptome ale depresiei la persoanele in varsta. Le puteti observa usor

Contrar perceptiei publice inaintarea in varsta nu este asociata cu depresia. Un varstnic cu simptome ale depresiei este o persoana

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar