click aici

HarmonyOS va inlocui Android pe telefoanele Huawei incepand cu aprilie 2021

HarmonyOS va inlocui Android pe telefoanele Huawei incepand cu aprilie 2021

HarmonyOS se pregateste sa inlocuiasca Android pe smartphone-urile semnate Huawei. Incepand cu luna aprilie 2021, sistemul de exploatare chinez va fi propus pe flagshipurile marcii, incepand cu Mate X2, noul smartphone pliabil. Gama P50 ar trebui sa permita instalarea sistemului de exploatare oferit de Huawei inca de la lansarea sa.

Privat de licenta Android si de un numar mare de aplicatii in urma deciziei americane, Huawei a accelerat dezvoltarea sistemului de exploatare, HarmonyOS. Bazat pe Android AOSP, versiunea open source de Android, acest sistem de operare este disponibil in versiune beta petnru dezvoltatori din decembrie 2020 pe un numar restrans de telefoane si tablete.

In lunile care urmeaza, de fapt in anii urmatori, un total de 42 de smartphone-uri Android lansate de Huawei ar putea migra spre HarmonyOS. Huawei isi va propune sistemul de operare si altor constructori chinezi pentru a-i juta sa anticipeze tehnologiile Google.

Huawei amorseaza abandonul fata de Android

Luni, 22 februarie 2021, constructorul chinez a profitat de prezentarea lui Mate X2, noul sau smartphone pliabil, pentru a confirma data de sosire a alternativei la Android pe piata, conform unui raport emis de Huawei Central. In timpul conferintei care a avut loc recent, presedintele Richard Yu, a anuntat sosirea lui HarmonyOS pe primul lot de smartphone-uri.

Nu este nicio surpriza faptul ca Mate X2 cu ecran pliabil ar putea trece de la EMUI 11.1, bazat pe o versiune open source de Android 10 la HarmonyOS 2.0. Concret, Huawei ar trebui sa ofere o actualizare OTA pe un numar restrans de terminale din gama premium. Va fi de ajuns sa instalezi un firmware pentru a folosi HarmonyOS in locul Android. Huawei ii va lasa pe utilizatori sa aleaga daca vor pastra Android cu EMUI 11.1 sau sa treaca la propriul sistem. Intai si intai, aceasta optiune va fi propusa utilizatorilor in China.

Ne asteptam ca aceasta gama Huawei P50, P50 Pro si P50 Pro+ sa faca tranzitia spre HarmonyOS din luna aprilie. Conform utlimelor vesti, fabricantul chinez va anunta trei smartphone-uri intre 26-28 martie. Revenim cu vesti cat mai repede cu putinta.

In plus, Huawei este pregatit sa aduca HarmonyOS si pe telefoanele altor producatori, in loc de Android. Ceea ce inseamna ca 2021 va fi anul marii ofensive HarmonyOS, ca alternativa la Android. Huawei s-a aratat deschis sa puna la dispozitia platforma proprie si altor producatori de telefoane de pe piata. HarmonyOS 2.0 a fost prezentat la sfarsitul anului 2020 si a inceput sa ajunga un developer beta pe o serie de telefoane Huawei, un numar restrans initial. S-au realizat cu succes o serie de teste pe Huawei P30, P40, Mate 30 si alte modele.

Acest OS beneficiaza de un micro kernel care il face mult mai sigur fata de alte platforme. Va fi tinut o perioada in format open source pentru a fi accesibil oricarui brand. Vom vedea cum va evolua aceasta platforma pe viitor, cum va fi primit primul telefon cu HarmonyOS preinstalat.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Related Articles

Dieta Dukan: ce trebuie sa stii inainte de a incepe

Din dorinta de a slabi cat mai multe kilograme si, de preferat, intr-un timp extrem de scurt, au fost create

Coroana din zirconiu, solutia estetica de reconstructie dentara

Resturile alimentare din cavitatea bucala pot produce daune mari sanatatii dentare. Bacteriile care se dezvolta in interiorul gurii duc la

Toamna anului 2018 vine cu o serie de smatphone-uri noi

Ecrane curbate, procesoare super puternice, capacitate mai mare de stocare, modul de inteligenta artificala integrat…smartphone-urile de ultima generatie sunt din

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte