Era calculatoarelor

calculatoarelor

Imi amintesc cum, acum cativa ani, ma chinuiam sa intru pe internet la diferite sali de profil, si nu puteam naviga mereu pentru ca aceste sali erau de fapt facute pentru jocuri plus ca pc-urile care existau aici nu erau foarte performante si stateam minute in sir pana pornea si inca un numar de minute pana se facea conexiunea la internet.

Ei bine, cativa ani mai tarziu au aparut retele de wifi, internet prin 3G sau 4G, si mi-am cumparat si eu un telefon de pe care ma puteam conecta la internet… Nu, nu va ganditi ca era un telefon cu touchscreen sau cu o diagobnala mare care sa-mi permita sa navighez pe orice site… era un simplu telefon care avea un browser mic incorporat…

Iata-ne azi, practic, in era calculatoarelor!

De atunci a trecut ceva vreme si iata-ne azi practic in era calculatoarelor. Daca la acea vreme nu oricine isi putea permite un calculator, ca acelea gen Pentium nu stiu ce numar, sa nu mai vorbesc de laptop-uri care aveau preturi exorbitante, astazi un calculator sau un laptop este un must have pana si in cele mai saracacioase case.

calculatoarelor
Era calculatoarelor – era noastra

Eu recunosc, primul meu calculator a fost unul cumparat la mana a doua, second hand adica insa am avut noroc si am nimerit unul foarte bun. Ani de zile si-a facut treaba cu brio si il am si astazi ascuns intr-un coltisor, nu pentru ca nu ar mai merge ci pentru ca ocupa spatiu mult asa ca l-am dat deoparte pentru a-i face loc unui laptop pe birou.

Pe vremea aceea, cand l-am cumparat eu, a fost destul de scump, poate chiar pretul unui calculator nou nout in zilele noastre, insa astazi isi pot permite un calculator ca al meu chiar si un elev sau un student care isi pune bani deoparte. Astazi, preturile la calculatoare second hand sunt in continua scadere iar ce mi se pare mie foarte important este faptul ca desi sunt ieftine si pot fi cumparate aproape de oricine, acestea sunt si foarte bune, unele chiar performante…

Un lucru bun as spune eu, asta pentru dezoltarea societatii si a tehnologiei, iar copii din ziua de azi pot spune ca sunt mult mai inteligenti decat cei de pe vremea mea… Il dau asa, ca exemplu pe fiul meu, desi are patru ani stie sa isi deschida singur laptop-ul sau tableta, intra nestingherit pe internet si isi cauta fel si fel de joculete sau clipuri cu desenele animate preferate… Folositoare tehnologia asta, nu?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns