Cum poti crea o atmosfera vintage in casa ta?

Vintage este un stil de decorare care readuce moda din trecut prin combinarea elementelor vechi cu cele contemporane. Acesta creeaza o atmosfera calda, autentica si nostalgica in casa. Dar cum poti crea o atmosfera vintage in propria casa? Care sunt avantajele acestui stil? Si cum alegi un expert care sa te ghideze in proiectul tau? In cele ce urmeaza iti oferim toate toate secretele de care ai nevoie pentru a crea un interior vintage care ti se potriveste.

Ce este stilul vintage si de ce sa il alegi?

Stilul vintage este un stil de decorare bazat pe anii ’50-’80, folosind codul estetic retro-vintage, culorile si modelele din acele perioade. Se caracterizeaza prin utilizarea de mobilier si obiecte vechi, adesea gasite sau recuperate, care au o istorie si o viata proprie. Stilul vintage nu este imuabil, ci evolueaza in mod constant si se adapteaza la gusturile si nevoile actuale.

Stilul vintage ofera numeroase avantaje, din punct de vedere ecologic, economic si creativ. Optand pentru vintage, faci un gest in favoarea planetei, dand o a doua viata mobilierului si obiectelor care altfel ar fi putut ajunge la gunoi. De asemenea, vei economisi bani, gasind piese de calitate la preturi accesibile, in general mai putin costisitoare decat mobilierul nou.

Cum alegi un decorator de interior pentru proiectul tau vintage?

Daca vrei sa creezi o atmosfera vintage in casa ta, dar nu stii de unde sa incepi, poti apela la serviciile unui decorator de interior. Acest profesionist va putea sa te sfatuiasca, sa te indrume si sa te ajute in proiectul tau, tinand cont de dorintele tale, de buget si de spatiul tau. Dar cum alegi decoratorul de interior potrivit pentru proiectul tau vintage?

Exista mai multe criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un decorator de interior. In primul rand, trebuie sa te informezi despre pregatirea, experienta si referintele acestuia. Poti sa le consulti portofoliul, site-ul sau retelele de socializare pentru a le vedea realizarile si stilul. Apoi, trebuie sa le verifici disponibilitatea, tarifele si conditiile de lucru. Poti solicita un deviz detaliat, specificand continutul serviciului, durata, costul si conditiile de plata.

In cele din urma, trebuie sa te asiguri ca exista o buna relatie de lucru intre tine si designerul de interior. Trebuie sa te simti confortabil, increzator si de acord cu propunerile sale. Nu ezita sa pui intrebari, sa iti impartasesti asteptarile si sa ceri sfaturi.

 

Care sunt elementele cheie ale unei decorari vintage de succes?

Pentru a crea un decor vintage de succes, trebuie sa respecti cateva reguli de baza. Iata care sunt elementele cheie de care trebuie sa tii cont:

Alegerea mobilierului potrivit

Mobilierul este elementul cheie in decorarea vintage. Ar trebui sa se privilegieze mobilierul antic cu caracter si farmec, cum ar fi bufetul, comoda, comoda, fotoliile, masutele, masutele de cafea, rafturile etc. De asemenea, este important sa te asiguri ca stilurile si perioadele sunt consecvente si sa eviti sa amesteci prea mult lucrurile. De exemplu, daca optezi pentru un stil scandinav, poti alege mobilier din lemn deschis, cu linii curate si picioare compas. Daca preferi un stil industrial, poti opta pentru mobilier din metal cu forme robuste si finisaje aspre.

Alegerea culorilor potrivite

Culorile sunt esentiale pentru a crea o atmosfera vintage. Trebuie sa alegi culori care amintesc de epocile trecute, cum ar fi galben mustar, verde masliniu, albastru deschis, roz pudra, rosu burgund si asa mai departe. De asemenea, ar trebui sa te joci cu contrastele, combinand culorile luminoase cu cele neutre, cum ar fi albul, griul sau negrul. Evita culorile prea tipatoare sau plictisitoare, deoarece acestea pot diminua stilul vintage.

Alegerea accesoriilor

Accesoriile sunt elementele finale ale unui decor vintage. Trebuie sa alegi obiecte care au o istorie, un suflet si o valoare sentimentala, cum ar fi rame de tablouri, oglinzi, ceasuri, vaze, lampi, perne, covoare si asa mai departe. De asemenea, trebuie sa variezi materialele, formele si modelele, pentru a crea relief si dinamism. Ar trebui sa eviti obiectele prea noi sau foarte moderne, deoarece acestea ar putea perturba armonia stilului vintage.

 

Sursa: https://pepseo.fr/comment-creer-une-ambiance-vintage-dans-votre-interieur/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns