Inainte de a vorbi despre produsele bio, trebuie sa definim notiunea de ecologic si organic, pentru a nu exista confuzie. In esenta, bio, eco si organic inseamna acelasi lucru si sunt definite ca fiind procese care nu folosesc ingrasaminte chimice, pesticide sau alte substante chimice artificiale pentru a obtine un produs final. Produsele eco, organice si bio provin din agriculturi certificate organic.
In ceea ce priveste diferenta dintre produsele bio si non-bio, studiile au confirmat faptul ca alimentele bio contin mai multi antioxidanti atat de importanti pentru sanatate si au niveluri scazute de toxine. Produsele bio, fie ca vorbim despre alimente sau despre produse de curatenie, trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru a fi etichetate ecologic. Produsele bio trebuie sa provina din culturi ecologice care sustin diversitatea naturala si nu pot fi tratate cu pesticide sau substante chimice daunatoare. Toti producatorii de alimente si produse bio sunt verificati periodic pentru a indeplini cerintele si nu li se permite sa foloseasca in productie organisme modificate genetic. Asadar, cea mai mare diferenta dintre produsele bio si non-bio este reprezentata de modul in care sunt crescute, cultivate si prelucrate alimentele.
Care este diferenta dintre detergentii bio si non-bio
Detergentii bio contin ingrediente naturale care nu afecteaza sanatatea umana si cea a mediului inconjurator. Spre deosebire de detergentii conventionali, detergentii bio pentru rufe de pe https://www.bazarbio.ro/detergenti-bio-pentru-rufe nu contin substante chimice daunatoare care pot provoca alergii de piele, eczeme si piele uscata. In plus, detergentii bio sunt recomandati atat pentru persoanele cu piele sensibila, cat si pentru copii.
Detergentii bio folosesc materii prime care provin din culturi certificate ecologic, nu contin organisme modificate genetic, nu sunt testati pe animale si nu contin ingrediente de origine animala. Fata de detergentii non-bio, detergentii bio pentru rufe sunt monitorizati si certificati doar daca respecta standardele impuse de industrie. Detergentii bio pentru rufe sunt biodegradabili, ceea ce inseamna ca nu afecteaza mediul inconjurator si se descompun rapid, fara sa lase in urma reziduuri care pot afecta pamantul, apa si pielea care intra in contact cu hainele spalate.
Ingredientele din care sunt conceputi detergentii bio pentru rufe sunt naturale, in mare parte fiind uleiuri esentiale si vegetale ecologice. In productia detergentilor bio nu se folosesc conservanti, fosfati si aditivi petrochimici, ceea ce inseamna ca folosirea lor chiar si in apa rece este sigura atat pentru sanatatea umana cat si pentru planeta. In plus, temperatura mai scazuta de spalare este asociata cu o economie de energie, care are un impact pozitiv atat asupra mediului inconjurator cat si asupra facturilor de energie electrica.
Detergentii de rufe conventionali sunt asociati cu afectiuni ale pielii iritante si alergice, de aceea este important sa alegi un detergent bio de calitate care nu contine enzime, fiind in special recomandat pentru copii si persoanele cu piele sensibila. Combinatia de ingrediente din detergent este cea care determina probabilitatea reactiilor adverse pentru persoanele cu piele sensibila. Adesea, conservantii din detergentul sau balsamul de rufe conventional sunt principalii vinovati si pot afecta pielea mai mult decat o fac parfumurile. Detergentii bio nu contin conservanti, sunt conceputi din ingrediente pe baza de plante, pot fi folositi la temperaturi mai scazute si nu lasa in urma reziduuri chimice daunatoare.