Cand produsele de ingrijire se inspira de la medicina regenerativa

Cosmetica holistica? Atat de caracteristica secolului XX. Naturala? Mult prea vag. In ziua de azi, produsele de ingrijire se vor a fi integrative si inspirate din medicina regenerativa. Cercetari care inspira universul frumusetii si produselor de ingrijire…dar si o multime de personalitati.

In baile unor celebritati precum Diane Kruger, Carla Bruni, Dakota Johnson sau Courtney Cox troneaza deja de o perioada buna de timp un flacon cu pompita albastra, made in Germany, semnat Augustinus Bader. Sa fie vorba de inca un guru New Age cu o carisma ravasitoare ? Nici vorba de asa ceva. Este vorba de o somitate in domeniul medicinei regenerative, un geniu in ale tesuturilor pielii, profesor de biologie celulara aplicata si de tehnologie celulara in cadrul Universitatii din Leipzig.

La activ, Augustinus Bader are inventia unui hydrogel capabil sa favorizeze cicatrizarea arsurilor si traumelor cutanate. Nimic glamour in asta, nu-i asa? Inventia sa a fost multibrevetata si multirecompensata. Fapt ce i-a dat o noua idee eminentului cercetator si anume aceea de a crea un produs de ingrijire premium, o parte din banii obtinuti din vanzarea acestui produs fiind destinati finantarii cercetarilor sale revolutionare si democratizarii tratamentelor sale medicale.

La baza formulei acestor doua creme – The Cream and The Rich Cream –  sta complexul TFC8, un cocktail savant de acizi aminati, de vitamine si alti nutrienti esentiali care stimuleaza procesul de reinnoire naturala a pielii. De-a lungul zilelor aceasta renaste, este mai proaspata, mai sanatoasa, mai radioasa, mai fina si mai puternica. Preturile acestor creme s-ar putea sa nu se incadreze in bugetul tuturor, ajungand la 225 de euro.

Augustinus Bader sustine ca pielea noastra este inteligenta si ca extrem de importanta este mentinerea longevitatii si functiilor vitale ale acesteia, altfel spus well aging.  Invelisul carnal este cel mai mare organ care se adapteaza in permanenta. Se poate ca duminica pielea noastra sa arate intr-un fel si luni sa arate intr-un alt fel. Trebuie doar sa invatam sa o cunoastem, sa ii oferim un potential de autoregenerare, oferindu-i tot ce are nevoie, zi de zi. Cu alte cuvinte, zi de zi trebuie sa o curatam, sa o hidratam, sa o protejam, sa o hranim si sa o masam. O piele fericita este sanatoasa si radioasa.

In acest sens, Augustinus a descoperit puterea reparatoare a Centella asiatica. Conform studiilor americane procesul de imbatranire al pielii incepe la varsta de 27 de ani. Are nevoie de creme, lotiuni, seruri. Produsele de ingrijire a pielii inspirate din medicina regenerativa sunt ideale.

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns