Apple Watch a dominat piata ceasurilor inteligente la sfarsit de an 2020

Apple Watch ramane o valoare sigura pentru Apple. Sta drept marturie acestui lucru un studiu recent efectuat de cabinetul CounterPoint. Conform acestui studiu, lansarea modelelor Apple Watch Series 6 si Apple Watch SE a permis constructorului sa domine piata in al patrulea trimestru al anului 2020.

Conform ultimului studiu statistic efectuat de catre cabinetul Counterpoint, lansarea reusita a lui Apple Watch Series 6 si Apple Watch SE la sfarsit de an 2020 i-a permis constructorului Apple sa isi insuseasca aproximativ 40% din piata ceasurilor inteligente in al patrulea trimestru al anului 2020. De altfel, CounterPoint precizeaza ca livrarile Apple Watch au crescut cu 20% in anul care s-a scurs.

Aceasta performanta ramane onorabila, mai ales din cauza ca anul 2020 ramane unul catastrofic pentru ceasurile inteligente, cu o crestere anuala de doar 1,5%. In ciuda unei piete intr-o stare extrem de precara, Apple a reusit sa se mentina pe pozitii, sa ramana pe primul loc in clasament. Compania din Cupertino a reusit sa obtina chiar si un profit de 6%.

Celebra marca cu mar este singurul constructor de ceasuri inteligente care a reusit sa inregistreze o crestere pozitiva in 2020, oricat de mica ar fi ea. Apple nu ar fi reusit sa inregistreze aceasta crestere daca nu ar fi lasant pe piata Apple Watch Series 6 si Apple Watch SE, dupa cum spuneam si mai sus.

Conform cifrelor oferite de studiul efectuat de CounterPoint, Apple si-a insusit deci 40% din piata smartwatch-urilor, pozitionandu-se departe, cu mult in fata lui Samsung, pe locul doi cu 10% din piata ceasurilor inteligente. Huawei, Fitbit si BBK (care regrupeaza Oppo, Vivo si OnePlus) se afla pe locul trei, respectiv patru si cinci in clasament.

Conform Apple Insider, care a raportat aceasta informatie, pandemia a afectat destul de tare vanzarile globale a ceasurilor inteligente. Apple a avut si el putin de suferit insa strategia i-a permis sa aiba un avans considerabil in fata principalilor rivali de pe piata. In 2019 Apple detinea 34% din piata si acum, in ciuda crizei sanitare, detine 40% din piata.

Chiar daca Apple Watch Series 5 este cel mai scump model de pe piata, acesta este si cel mai vandut smartwatch din intreaga lume, urmat fiind indeaproape pe Apple Watch Series 3, un model considerat actualmente de buget. Urmatoarele doua modele din top sunt cele mai recente modele oferite de Huawei si Samsung, impreuna cu un smartwatch anonim in aparenta insa echipat cu tehnologia 4G. Apple Watch SE este mai abordabil ca pret.

Apple Watch SE, varianta de buget cum spun cei cu Android a fost pus spre vanzare la inceput de martie la un pret mult mai accesibil la Series 6. La noi in tara pretul ajunge undeva la 1600-1800 de lei. Cu un Apple Watch SE mai abordabil ca pret, Apple rupe concurenta. Zvonurile spun ca va beneficia de procesorul S6, acelasi procesor disponibil si pe Apple Watch 6. Tu ai cumpara un Apple Watch 6 sau un Watch SE?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns