Produsele din plante au multe proprietăți benefice și se utilizează pentru ameliorarea multor afecțiuni ușoare sau cu scopul de a menține sănătatea în parametrii optimi, contribuind la îmbunătățirea stilului de viață.
Există în mai multe forme: cele mai comune sunt ceaiurile, dar se găsesc și capsule, siropuri, creme, uleiuri și altele. Citește în acest articol despre cinci lucruri pe care este indicat să le ai în vedere în momentele în care alegi produse din plante medicinale.
Rezumat:
1. Proprietățile plantelor respective
Există numeroase tipuri de produse ce au rol de a sprijini buna funcționare a organismului, cum sunt, de exemplu, diverse remedii din plante medicinale Fares. Înainte de a alege astfel de produse, citește cu atenție informații despre proprietățile plantelor respective și pentru ce se folosesc. Optează pentru informațiile de pe site-urile farmaciilor sau cele de tip medical, pentru a te informa corect.
2. Detaliile despre producător
Înainte de a alege produsele ce au în compoziție plante medicinale, caută să afli detalii despre producătorul lor. Evită-le pe cele care promit rezultate miraculoase sau într-un timp scurt, deoarece este posibil ca metoda abordată de acestea să nu fie una echilibrată și îți pot pune sănătatea în pericol. Alege produse cu etichetă originală, ce respectă normele în vigoare și care folosesc ingrediente cât mai naturale.
3. Discută cu medicul de familie
Este important de reținut că, înainte de a utiliza suplimente alimentare, este util să ceri sfatul medicului de familie sau farmacistului. În unele cazuri, este posibil ca acestea să interfereze cu alte medicații sau afecțiuni. De exemplu, unele pot crește tensiunea, astfel că sunt contraindicate persoanelor care suferă de hipertensiune. Altele, în schimb, pot avea efect sedativ, astfel că nu sunt recomandate celor care șofează sau care urmează deja tratamente cu medicamente ce facilitează somnul.
Trebuie acordată o atenție sporită în special în cazul în care sunt administrate celor care suferă de boli grave sau care au fost supuși unor intervenții chirurgicale, femeilor însărcinate sau copiilor. Astfel, numai un medic poate concluziona dacă pot fi folosite în situațiile respective, în ce dozaj și pentru ce durată.
4. Achiziționează-le din surse sigure
Evită să procuri astfel de produse din surse îndoielnice și care au promoții cu mult sub nivelul pieței. Acestea ar trebui să ridice semne de întrebare. Cumpără-le, în schimb, din farmacii sau plafare, chiar și atunci când dorești să le comanzi online, deoarece sunt surse ce pot fi verificate și funcționează în legalitate. Este indicat să eviți site-urile obscure și să recurgi la cele renumite.
5. Instrucțiunile de utilizare
Este important să citești cu atenție și să urmezi instrucțiunile de utilizare inscripționate pe prospect sau pe ambalaje. Nu folosi cantități mai mari decât cele precizate pe ele, ia în considerare toate atenționările și verifică dacă te afli printre persoanele cărora le este contraindicat, de pildă, celor care au alergii, caz în care trebuie să le eviți. De asemenea, acordă atenție potențialelor efecte secundare.
Ține cont de aceste aspecte când alegi produsele pe bază de plante medicinale, pentru a beneficia în mod eficient de proprietățile lor. Astfel de produse nu substituie tratamentul de specialitate, dar medicul le poate recomanda ca adjuvant în unele situații. În cazul în care, după utilizarea lor, ai simptome neplăcute, apelează la ajutorul medicului.