5 beneficii ale consumului de alimente organice

brooke-lark-lcZ9NxhOSlo-unsplash

Ai auzit tot mai frecvent în ultimul timp de consumul de alimente bio, organice, cât mai naturale. Din ce în ce mai multă lume le consideră mai sănătoase, produsele de acest fel fiind crescute fără utilizarea anumitor tipuri de pesticide sau îngrășăminte chimice în agricultură. În plus, există norme și reglementări foarte bine specificate în ceea ce privește producția sau aspectele sanitare și comerciale ale produselor agricole neprelucrate de acest fel, în așa fel încât să fie cât mai sigure pentru cei care le achiziționează.

Iată mai multe motive și beneficii pe care le ai dacă te orientezi preponderent spre o alimentație organică, bio.

Produsele organice sunt mai nutritive

Alimentele cultivate organic precum fructele sau ceaiurile din plante și condimente Yogi Tea au un conținut mai mare de vitamine, minerale, enzime și micronutrienți decât cele cultivate prin tehnici obișnuite, nefiind la fel de procesate. Terenurile pe care sunt crescute sunt gestionate și hrănite prin practici durabile, conform unor tehnici responsabile.

Conform studiilor, alimentele organice furnizează cu 21% mai mult fier, 29,3% mai mult magneziu respectiv cu 27% mai multă vitamina C decât cele convenționale.

Eviți substanțele chimice și OMG-urile

În alimentele obișnuite din comerț se pot regăsi adevărate cocktailuri de substanțe chimice dăunătoare sănătății. De exemplu, pentru utilizare în agricultură sunt avizate mai multe de 600 de substanțe de acest fel, pentru care un mare procent nici nu sunt testate pentru efectele pe termen lung asupra sănătății consumatorilor.

Alimentele cultivate organic nu sunt la fel de procesate și nu pot fi modificate genetic, iar prin consumul lor poți fi aproape 100% sigur că nu consumi organisme modificate de tip OMG.

Consumi produse fără hormoni sau antibiotice de origine animală

Cele mai multe dintre animalele care sunt crescute în ferme convenționale pentru consumul uman prezintă risc de contaminare cu substanțe nocive. Găinile, vacile și porcii sunt hrănite cu părți de animale, făină de pește sau subproduse încărcate puternic cu toxine și pesticide. În plus, bovinelor le sunt administrate antibiotice, medicamente sau hormoni de creștere pentru a le crește artificial cantitatea de carne,  iar acestea trec apoi direct în produsele de consum de origine animală.

Alimentele bio au un gust unic

Produsele organice au un mare avantaj al gustului în raport cu alimentele convenționale. Dacă ești interesat de condiții mai naturale și mai puține antibiotice și hormoni, alege pentru carne și produse lactate cele obținute în fermele bio, de la animale și păsări crescute organic. Fiecare fermier sau producător în parte va oferi un gust unic și o aromă specială alimentelor pe care le produce, cum sunt de exemplu cele obținute la afumătoarele de carne prin tehnici tradiționale.

Ajuți la reducerea poluării și la protejarea ecosistemelor

Chimicalele și pesticidele utilizate în agricultura de masă contaminează solul, apa și în general mediul înconjurător, într-o proporție covârșitoare. Standardele certificate de calitate care sunt aplicate produselor organice impun gestionarea responsabilă a terenurilor și nu permit utilizarea de substanțe toxice. Agricultura ecologică este în armonie cu natura și mediul, fiind durabilă din punct de vedere ecologic.

Dacă îți dorești să consumi alimente organice cu un gust unic, mai bogate în vitamine și nutrienți și lipsite de hormoni artificiali de creștere precum grâu, porumb, cereale fructe și produse de origine animală, poți opta oricând pentru versiunile bio ale produselor convenționale.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns