De ce buretii de vase au culori diferite? Te-ai intrebat vreodata?

Ai remarcat cu siguranta faptul ca buretii de vase sunt disponibili pe piata in diferite culori. Insa, exista si bureti disponibili cu o parte abraziva colorata pe care ii poti gasi online, pe site-urile specializate in curatenie sau in magazinele fizice. In realitate, alegerea culorilor partii abrazive nu este una intamplatoare. Fiecare burete in parte are o anumita utilitate in functie de culoarea sa.

Buretele cu partea abraziva rosie are un rol degresant

Buretii au in general doua parti. O parte abraziva pentru frecat si una din celuloza care are o mare capacitate de absorbtie pentru o curatare la suprafata. Adesea, aecasta parte abraziva este destinata curatarii ustensilelor de bucatarie exceptand obiectele mai fragile care ar putea fi zgariate. Gradul partii abrazive este este diferit in functie de culoarea sa. In cazul unui burete de culoare rosie, trebuie sa stii ca acesta este mai rigid ca media. Se poate folosi pentru a sapala vasele pentru a curata, freca si degresa ustensilele cu urme de grasime rezistente.

Buretele cu partea abraziva verde pentru petele mai incapatanate

Acest burete poseda abrazivul cel mai dur din toate tipurile de bureti. Folosit cu un detergent de vase, poate elimina mizeria incrustata, reziduurile incapatanate si alimentele arse. Din contra, nu se recomanda utilizarea acestui burete de culoare verde pe suprafete fragile deoarece risca sa le zgarie sau sa le indeparteze protectia.

Buretele cu partea abraziva galbena curata toate ustensilele mai fragile de bucatarie

Este buretele cu cea mai moale parte abraziva. Il poti folosi pentru a curata orice suprafata fragila sau pentru curatarea paharelor din cristal. Este in egala masura ideal pentru a curata suprafetele din sticla fragila care ar putea sa se sparga sau sa se zgarie cu un alt burete.

Cum putem intretine buretii?

Pentru ca buretii sa fie cat mai rezistenti in timp, sa nu se degradeze, este important ca acestia sa fie foarte bine intretinuti. Dupa ce ai folosit un burete este foarte important sa il cureti si sa il lasi apoi la uscat intr-un loc aerisit, pe un suport care nu retine apa. Daca un burete ramane umed, exista mai mari sanse ca acesta sa dezvolte bacterii sau mirosuri neplacute. Spala buretele minim o data pe saptamana cu otet alb sau cu bicarbonat de sodiu pentru a evita proliferarea bacteriilor. Daca folosesti buretele zilnic atunci ar trebui sa schimbi buretele odata la doua saptamani. Un burete este considerat murdar dupa doar doua zile de utilizare.

Pentru a proteja buretii si pentru a revita ca acestia din urma sa dezvolte bacterii si microbi, gandeste-te sa folosesti buretii in functie de codul de culoare pentru a curata fiecare suprafata in parte. Spre exemplu, buretele de culoare verde este ideal pentru a curata plita si cuptorul, cel rosu pentru a curata tigaile. Buretele galben se poate folosi pentru a curata chiuveta. Cel folosit pentru curatarea veselei trebuie schimbat cat mai des pentru a evita murdarirea veselei si transmiterea bacteriilor.

Sursa: https://www.santeplusmag.com/pourquoi-les-eponges-de-vaisselle-ont-elles-une-couleur-differente-chacune-a-une-utilisation-speciale-ma-vie-au-quotidien-000015286/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns