Siguranta inainte de toate

De ceva vreme vedem mai peste tot la tv sau pe internet, cum tot mai multi oameni, mai ales cei care sunt plecati in afara tarii la munca, sunt pradati de hoti, le sunt sparte si jefuite casele construite cu munca, truda si stat departe de casa, familie si copii. Inca de cand am privit toate aceste orori la tv mi-am spus ca ceva trebuie facut in tara asta pentru ca vom ajunge sa fim „ca un sat fara caini” si ne va fi teama sa mai mergem singuri pe strada.

camere-de-supraveghereDe ce sunt insa atat de afectat? Pentru ca am avut parte de o astfel de experienta neplacuta chiar in familia mea. Cumnatul si sora mea sunt plecati de ani de zile in strainatate la munca, vin acasa odata la doi ani pentru ca serviciul nu le permite sa plece mai des. S-au ambitionat sa puna ban pe ban pentru a-si construi propria casa pentru ca atunci cand vor simti ca e gata, ca nu mai pot sta departe de casa, sa aibe un loc al lor in care sa revina. Si astfel m-au rugat sa le supraveghez chiar eu construirea casei.

sisteme de supraveghereBucuros am acceptat pentru ca voiam sa ii ajut sa isi indeplineasca visul de a avea o casa a lor. Toate bune si frumoase pana cand, anul trecut, am reusit sa obtin si eu un contract in strainatate pentru cateva luni. Plecat fiind, ceilalti din familie nu au avut aceeasi disponibilitate ca si mine in a-i supraveghea casa surorii mele, si astfel, intr-o zi nefasta, cand a mers mama sa vada cum stau lucrurile acolo, nu a mai gasit nimic in casa..de la televizoare pana la aspirator, aragaz si alte obiecte electrocasnice…fusese totul furat iar casa intoarsa pe dos.

Va dati seama ca m-am simtit vinovat pentru ca plecasem si credeam ca era responsabilitatea mea. Acela a fost momentul in care am hotarat ca trebuie instalate urgent cele mai bune sisteme de supraveghere, asa ca am optat pentru sisteme de supraveghere de exterior in principal iar mai apoi am instalat si de interior. De ce am hotarat aceste lucruri? Pentru ca nu se poate ca intr-o tara europeana hotii sa umble nestingheriti si sa nenoroceasca sute de oameni, iar mai apoi sa scape nepedepsiti doar din simplul motiv ca nu se stie, de catre lege, cine a fost faptasul.

Consider ca siguranta este primordiala in astfel de cazuri si trebuie sa actionam ca atare. Nu mi se pare just ca munca de o viata, departe de familie si copii, a unor oameni sa fie distrusa intr-o clipita.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.