Cum iti transporti animalul de companie in strainatate?

transport anglia romania

Pentru cei care detin animale de companie, acestea sunt ca un membru al familiei. Atunci cand intreaga familie pleaca in vacanta insa, transportul cateilor sau transportul pisicutelor poate sa fie foarte dificil. In ceea ce priveste transportul altor animale, lucrurile sunt mult mai complicate. Presupunand ca ai un caine sau o pisica pe care vrei sa o transporti peste granita, este bine sa stii ca exista o serie de reguli pe care trebuie sa le indeplinesti. Cel mai simplu pentru tine este sa apelezi la o firma special destinata transportului de animale, cum ar fi www.transport-animale.net. Daca nu ai la indemana sau daca gasesti doar o firma transport animale companie Anglia Romania si tu vrei de fapt sa ajungi in America, lucrurile sunt ceva mai complicate.

Transportul cu avionul

Regulile companiilor aeriene in ceea ce priveste transportul animalelor de companie sunt destul de stricte. Pentru a putea sa iei animalul cu tine in avion, acesta nu trebuie sa cantareasca mai mult de 5 kg cu tot cu cusca. Daca este mai mare, va trebui sa mearga la cala, ceea ce inseamna un stres destul de mare pentru animalut.

Daca vrei sa calatoresti, totusi, cu avionul, este bine sa anunti din tip compania aeriana.

Pentru o calatorie fara probleme, animalul pe care il iei cu tine trebuie sa indeplineasca absolut toate conditiile veterinare impuse de tara de destinatie. Asigura-te ca ai toate vaccinurile facute, ca animalul este deparazitat si foarte important, ca este microcipat.

Transportul cu masina

Daca optezi pentru transportul cu masina, regulile sunt similare cu cele din avion. Animalul trebuie sa aiba toate analizele la zi si sa respecte regulile impuse de tara de destinatie. Daca vrei ca acesta sa stea confortabil, trebui sa ii achizitionezi o cusca de transport in care sa doarma, sa manance si sa se simta in siguranta. Cusca trebuie sa fie achizitionata din timp, in asa fel incat patrupedul sa se poata obisnui cu ea si trebuie folosita inainte de transport.

Transportul cu masina poate sa fie si el destul de solicitant pentru animal, asadar, daca doresti sa mergi intr-o calatorie de cateva mii de km, cel mai bine este sa alegi o firma de transport animale, deoarece in felul acesta ai garantia ca totul este in regula.

Cum transporti alte animale decat pisicile si cainii?

Din pacate,  animale nu pot fi transportate. Daca mergi totusi intr-o tara in care iti poti lua pasarile sau rozatoarele, este bine sa le asiguri tot confortul de care au nevoie pe parcursul drumului. Poti sa faci acest lucru si intr-o cutie de pantofi, insa este indicat sa te asiguri ca aceasta este bine aerisita.

O cutie de pantofi este, insa, o solutie de compromis, ideala pentru perioade scurte de timp. Daca planuiesti sa calatoresti zeci de ore si sa strabati intregul continent, cel mai bine este sa gasesti o solutie prin care sa iti lasi animalul acasa sau prin care sa il transporti intr-un mod civilizat.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns