Ulceratiile mucoasei bucale si aftele

Aproape o treime din populatia planetei sufera la un moment dat de afte si ulceratii ale mucoasei bucale, acestea fiind inflamatii, pete sau ulceratii la nivelul buzelor, limbii si a mucoasei bucale. Printre cele mai frecvente tipuri de ulceratii si afectiuni orale se afla aftele, herpesul labial, candidoza si leucoplazia. Acestea pot fi dureroase si inestetice si pot afecta vorbirea sau alimentatia. Daca veti suferi de o ulceratie pentru o perioada ce depaseste o saptamana atunci este bine sa consultati un medic stomatolog.

O clinica stomatologica este Arra Dental Clinique, unde se afla doctorul stomatolog Traian Comanescu si puteti face un consult corespunzaor, atat daca prezentati semne de ulceratii ale mucoasei bucale, cat si pentru un control de rutina, site-ul acestei clinici fiind www.arradent.ro. Aftele nu sunt contagioase, acestea fiind mici leziuni sau vezicule de culoare alba, ce sunt inconjurate de o zona rosie.

Acestea apar in interorul cavitatii bucale si de regula recidiveaza, iar cauza ce duce la apartiia acestora nu este cunoscuta cu certitudine. Herpesul labial este cunoscut si sub denuirea de febra herpetica sau herpes simplu si apare sub forma de vezicule grupate si dureroase, in jurul buzeul, in jurul barbiei sau sub nas.

Acesta este de regula produs de un virus herpes si este deosebit de contagios. Leucoplazia se manifesta in interiorul obrazului, pe limba sau pe gingii si poate fi cauzata de fumat sau mestecarea tutunului. De asemenea, leucoplazia se vindeca de cele mai multe ori de la sine, daca se renunta la consumul de tutun. Dar faceti o vizita la Dr. Traian Comanescu pentru o consultare.

Candidoza este o infectie cu o ciuperca si se formeaza pe suprafata mucoasei bucale. Intalnita frecvent la persoane cu proteze dentare, nou-nascuti si cele cu o imunitate scazuta, candidoza poate fi intalnita si la persoanele cu gura uscata sau care au urmat un tratament cu antibiotice. Pentru fiecare tip de ulceratie in parte se poate administra un tratament, pentru a face posibila tratarea acestora.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns