Un implant dentar este o radacina artificiala, care este plasata in maxilar pentru a sustine un dinte sau o punte. Implanturile dentare pot fi o optiune pentru persoanele care au pierdut un dinte sau mai multi din cauza bolii parodontale, unui accident sau din alte motive.
Tipuri de implant dentar
1. In os: Acesta este cel mai des folosit tip de implant. Diferitele tipuri includ suruburi, cilindri sau lame plasate chirurgical in osul maxilar. Fiecare implant sustine unul sau mai multi dinti protetici. Acest tip de implant este utilizat, in general, ca o alternativa pentru pacientii cu punti sau proteze mobile.
2. Pe os: Implanturile sunt plasate pe partea de sus a maxilarului, cu ajutorul cadrelor de metal care patrund prin gingie pentru a tine proteza. Aceste tipuri de implanturi dentare sunt utilizate pentru pacientii care nu sunt capabili sa poarte proteze conventionale.
Candidatul ideal pentru un implant dentar are o sanatate generala si orala buna. Este nevoie de os adecvat in maxilar pentru a sprijini un implant, iar cei mai buni candidati au tesutul gingival sanatos, fara boli parodontale.
Implanturile dentare sunt strans legate cu tesutul gingival si osul alveolar in gura. Deoarece periodontistii sunt expertii care se specializeaza exact in aceste zone, ei sunt membri ideali ai echipei dumneavoastra si ii puteti gasi la cabinetele stomatologice specializate. Periodontistii, nu numai ca au experienta de lucru cu alti profesionisti dentari, ei au, de asemenea, deosebite cunostinte de formare si facilitati de care aveti nevoie pentru a avea dintii care arata si se simt la fel ca ai dumneavoastra. Medicul dentist si periodontist vor lucra impreuna pentru a face visele dumneavoastra sa devina realitate.
Procedura de implant dentar este un efort de echipa intre dumneavoastra, medicul dentist si periodontist. Dentistul dumneavoastra va va consulta si va stabili modalitatea si locul in care trebuie plasat implantul. In functie de starea dumneavoastra de sanatate si de tipul de implant ales, periodontistul dvs. va crea un plan de tratament adaptat pentru a satisface nevoile dumneavoastra.
- Daca lipseste un singur dinte, un implant si o coroana il pot inlocui.
- Daca lipsesc mai multi dinti, se pot face punti care suporta implanturi.
- Daca va lipsesc toti dintii, se poate folosi o punte care suporta un implant complet sau o proteza care inlocuieste dintii.
O cheie a implantului de succes este cantitatea si calitatea osului in care implantul urmeaza sa fie plasat. Partea din spate a maxilarului superior, a fost in mod traditional unul dintre domeniile cele mai dificile de a plasa cu succes implanturi dentare, din cauza cantitatii insuficiente de os si pozitionarea in apropierea sinusurilor. Augmentarea sinusurilor poate ajuta la corectarea acestei probleme prin cresterea podelei sinusului si dezvoltarea osoasa, pentru plasarea implanturilor dentare.
Deformarile din maxilarul superior sau inferior va pot lasa cu o cantitate insuficienta de os pentru implanturile dentare. Pentru a corecta problema, gingia este ridicata oentru a expune defectul osos. Defectul este apoi umplut cu os pentru a forma stratul ideal. Modificarea stratului a demonstrat ca imbunatateste foarte mult aspectul, creste sansele ca implanturile dentare sa fie de succes, si sa dureze multi ani.
Ingrijirea implanturilor dentare
Dupa cum stiti, dintii dvs. necesita ingrijire orala acasa si vizite regulate la medicul dumneavoastra dentist. Daca nu aveti inca un medic dentist de incredere, exista multe cabinete stomatologic in orasul dvs. pentru cele mai bune servicii. Implanturile dentare sunt ca dintii dvs. naturali si vor necesita aceeasi ingrijire. In scopul de a mentine un implant curat, este necesar sa folositi un periaj corect si ata dentara.