Greșeli fãcute de propietarii de pisici

1.Stãpânii nu efectueazã examinãrile anuale.

Chiar dacã o pisicã e mai ușor de îngrijit decât un câine și nu necesitã foarte multe vaccinuri, ele totuși trebuie examinate, vaccinate în fiecare an chiar dacã sunt pisici de apartament și e necesar un control de rutinã.

2.Nu microcipeazã sau utilizeazã un colier cu datele de contact ale pisicii.

Îmi aduc aminte cu tristețe când mi-am pierdut pisicuța de apartament și cât de tristã am fost pânã am gãsit-o, norocul meu au fost vecinii drãguți care mi-au sugerat locul unde aș putea sã o gãsesc. Chiar dacã considerați cã pisicuța d-voastrã nu are cum sã se piardã, totuși nu ați dori sã fiți în rândul propietarilor ce publicã anunțuri de pierdere. De aceea puteți atașa pe zgarda pisicuței un medalion( acesta se poate achiziționa de la diferite pet-shopuri, în diferite forme și culori) în care veți scrie numele pisicuței și numãrul d-voastrã de telefon. Fie el cãțeluș sau pisicuțã, animalul d-voastrã are nevoie de grija și iubirea voastrã și trebuie sã-i arãtați cã vã pasã de el.

3.Administrarea unei hrane sãrace din punct de vedere cantitativ/calitativ.

Ca și câinii, o pisicã are nevoie de hranã special conceputã pentru ea, pentru vârsta și particularitãțile sale. Chiar dacã tindem sã-i dãm din mâncarea noastrã, totuși mâncarea specialã e conceputã special pentru ea, conținând necesarul de proteine, vitamine etc., de care are nevoie pisicuța voastrã. De asemenea sã combinați mereu hrana uscatã cu cea umedã și sã nu uitați sã ajustați cantitatea de hranã particularitãților de vârstã, greutate, probleme medicale ale pisicuței d-voastrã.

4.Mulți propietari nu conferã atenție toxinelor sau plantelor ce se gãsesc în apartament lor.

Desigur cã o pisicuțã are nevoie de verdeațã pentru a elimina pãrul înghițit dar e mult mai bine sã cunoașteþi care sunt plantele toxice pentru ele și sã-i cumpãrați iarba-mâței sau sã-i puneți grâu. De asemenea de un real ajutor este și mâncarea conceputã pentru acest scop, pe care o recomand cu cãldurã.

5.Puțini propietari își monitorizeazã pisica.

De cele mai multe ori, propietari de pisici considerã cã e suficient dacã îi lasã pisicii un bol cu mâncare, dacã o mângãie un pic seara și în rest pisica poate face orice, și așa se știe cã doarme foalte mult. Îmi aduc aminte de o situație în care am observat târziu cã pisicuța mea nu mânca normal și cã avea febrã, noroc cã i-am pus mâna pe urechi, pentru cã altfel nu observai nimic ciudat la ea doar cã era un pic apaticã și cã dormea mai mult ( dar puteam considera normal).O pisicã știe sã-și ascundã boala și considerã cã se poate vindeca singurã dar are nevoie de noi, de aceea trebuie sã-i monitorizãm comportamentul, apetitul, defecãrile și urinãrile zilnic și chiar și plânsul( o pisicã transmite foarte multe informații prin plânsul ei care e diferit pentru orice dorințã sau necesitate).

La aceste greșeli aș mai adauga și altele:

A.Nu uitaþi cã o pisicã este independentã.

Mulþi propietari de pisici uitã cã o pisicã este mult mai independentã decât un câine, cã are nevoie de locul ei, ferit de zgomot, frig sau curent(dacã nu i se va stabili un loc și-l va alege ea- se pare cã acel loc din casã conține energie negativã),are anumite tabieturi, cã se va juca sau se va lãsa mângâiatã doar când va dori și se va simþi în siguranțã, de aceea nu trebuie sã ne mirãm dacã suntem zgâriați.

B.Nu mutați pisica decât dacã este nevoie.

Se cunosc cazurile de pisici în care acestea la demolãri au fugit de la noua lor casã și s-au întors unde crescuserã.O pisicã își iubește locul sãu, unde se simte în siguranța. Știu cã pisicuța mea nu a dorit sã-și facã nevoile decât la bunica mea pe balcon deși balconul pãrinților mei era la fel ca al bunicii, i-am adus litiera dar pânã ce aceasta nu a fost dusã înapoi la bunica mea, ea nu și-a fãcut nevoile.Dacã vã mutați și luaþi pisica cu d-voastrã, încercați sã-i creați un mediu sigur, în care sã se simtã iubitã și în care sã-și creeze propria ei cãsuțã.

C.Nu o abandonați la venirea unui alt animãluț.

Chiar dacã la un moment dat vã achiziþionaþi ºi un cãþel nu uitaþi de pisicuþa d-voastrã. Chiar dacã este independentã, ea vã iubește și dorește sã-și primeascã porþia ei zilnicã de afecþiune.Încercaþi sã nu faceþi distincþie între cele douã animale ºi alintaþi-i pe amândoi în aceeași mãsura și contribuiși la înþelegerea lor.

pisoi-noi-apartinatori-coverD.Nu considerați cã nu suferã la o operație.

Dacã este necesarã o intervenție chirurgicalã pentru pisicuþa d-voastrã, nu puneþi accentul doar pe reuºita operaþiei ºi pe diferite medicamente ce trebuie sã i le administrați, ci fiþi alãturi de ea ºi oferiþi-i afecþiune. Scriind aceste rânduri am realizat cât de tristã a fost pisicuþa mea pentru cã nu am putut sã-i fiu alãturi tot timpul la operaþie ºi stiu cã doctorul se tot mira cã nu mânãncã( era forma ei de revoltã).

Cu siguranțã sunt mult mai multe greșeli pe care noi le facem cu animãluțele noastre dar nu uitași niciodatã cã ele ne iubesc necondișionat. Eu nu voi uita niciodatã clipele petrecute alãturi de pisicuța mea Alice în sesiune, jocurile ei din copilãrie ºi modul ei de a-mi arãta cã mã iubește.Arãtați-le în fiecare zi iubirea voastrã.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns