Taranca

Taran, taranca, in traducere libera om ce traieste in mare parte din viata la sat si care pe langa un trai simplu ( poate si sanatos ) duce totusi o viata linistita, ignorand chiar problemele societatii luata in ansamblul ei.

Insa uneori pecetea de taran este imposibil de sters, pentru simplul motiv ca…taranul este tot taran! Iar asta in ciuda faptului ca isi paraseste satul natal si incearca viata la oras! Inspirat, in aceasta noapte imi vine negresit in minte femeia taranca, cea cu ruj de un rosu aprins pe buze dar cu prazul in poseta ce aminteste mai curand de o plasa din nuiele.Nu am chiar nimic cu persoanele ce provin din acest mediu, jumatate din cunoscutii mei au acest trecut iar pana la urma toti in definitiv avem astfel de origini.

Nu si astfel de apucaturi pentru a purta pecetea de „taran”. Altfel definit cuvantul: un ghiolban unsuros si plin de el cu o scara a valorilor firava sau inexistenta, un intelect ce mai curand iti starneste mila, dar si furia cand incepe sa behaie. :))

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

6 thoughts on “Taranca

  1. Ca sa vezi! 😀 Care-ati controlat poseta unei taranci sa vedeti daca, intr-adevar, odihneste firul de praz in ea, la loc de cinste langa rimel si gloss? Nu stiu daca trebuie sa rad sau sa plang.. Nu stiu daca trebuie sa ma simt jignita sau flatata…
    Eu locuiesc la tara, am pamant la camp, am o gradina maricica de ingrijit si nu stiu daca ma numesc taranca. Dar, si de-ar fi asa, nu mi-ar fi niciodata rusine cu acest statut! Si la tara femeile se ingrijesc, se respecta, iar cand pleaca la oras sunt la fel de frumoase si de elegante ca o fata de oras. Nu stiam ca locul unde iti duci traiul zilnic este hotarator in stabilirea unui verdict al calitatii de OM! :))

  2. Apucaturi de taran / taranca, exact, asta doresc sa subliniez. Civilizatia, bunul simt nu au ajuns peste tot, cum nici educatia nu a ajuns. Etapeaza prin prostie, golanie, marlanie, orice in comportamentul oamenilor de genul asta este strident. Machiaj strident, port, comportament, exprimare, tot. Taranul modern ce a dat buzna in societatea libera a Romaniei secolului 21.

  3. Dupa parerea mea apelativul de taran / taranca nu e atat de rau fiindca de cele mai multe ori acesta se refera la o persoana de la tara ce este dotat de cele mai multe ori cu un bun simt deosebit de dezvoltat… din contra imi este chiar drag sa ma intalnesc cu taranii nostri imbracati cu portul lor simplu dar curat .. deci spun ca taranii nostri ne fac chiar cinste

  4. Categoria de oameni la care cred insa ca vrei sa faci referire e cea de „taranoi” .. acestia sunt locuitorii de la tara care in dorinta lor de „modernizare” si „emancipare” au incercat cat mai mult sa copieze „viata de la oras” creeand un mix intre cele doua stiluri de viata. Partea proasta e ca au pastrat ( prin nu stiu ce miracol ) doar partile negative din aceste moduri de viata ..in plus se pare ca numarul acestora creste in proportie geometrica de la o zi la alta.

  5. Un taran a vazut o girafa la o gradina zoologica si dupa ce a contemplat-o uimit, a exclamat : <> …

  6. Sincer, eu am o alta parere despre cei de la tara, majoritatea sunt sfiosi, au mai mult bun simt decat orasenii, chiar ma frapat faptul ca stiu sa spuna sarutmana..cei care au parasit satul si sau transformat in oraseni peste noapte, nu se pot numi tarani, cei la care faci tu referire, sunt rateuri ale satului romanesc, sa fim putin mai buni totusi cu taranii, painea lor e pe masa noastra..

Lasă un răspuns