Sublimul tacerii mele…

Titlul camufleaza o fila de jurnal…

Sublimul tacerii
Sursa foto – Google

Intre dezamagire si realitate ma gasesc privind tacut la jocurile unui destin, care nu cunoaste o motivatie pentru tot ce face si nu se chinuie sa ofere explicatii nimanui pentru nimic.. Exista pur si simplu si loveste ori mangaie dupa cum are el chef , pe oricine sau orice… Mi-am aruncat ofticat pe un scaun , camasa descheiata incet , apoi mi-am scos din buzunarul jeans-ilor pachetul de tigari.. Ma uitam la el si ma intrebam : oare n-ar fi cazul sa renunt la Kent 8 pentru Kent 4 ?!? Neee… Cand imi vine cate un nod in gat , trebuie sa-l combat cu un fum de tigara tare… Sa trag un fum care sa consume cate o juma de tigara… Ca sa simt ca ma ard plamanii in mine ! Asa voi uita de nodul din gat…

Scot o tigara din pachet si mi-o aprind , asezandu-ma pe canapea relaxat atat cat pot dupa o zi de munca.. Am uitat sa-mi scot telefonul din buzunar. Whatever… Il scot si-l arunc undeva langa mine… E inca pe silentios dar n-are importanta.. Am nevoie sa ma linistesc… Eu si gandurile mele. Hmm… Baga-mi-as… Sunt atat de sictirit incat nu ma pot abtine sa nu oftez pentru a face loc la inca un fum… Si tac.. Privesc in gol si ma pierd undeva departe in amintiri , fara o tinta anume… Caut clipe frumoase care sa-mi mangaie dorinta de a trai si gasesc unele … Zambesc… Dau navala in gandurile mele instantaneu toate motivele jalnic de cretine care-au sfartecat acele clipe atat de dragi mie…  Zambesc… zambesc ironic.

In minte imi vin vorbele unor celebri clasici in viata : …

V-as coase la gura cu sfoara
Vreau sa va doara !
Sa ma mintiti doar din priviri
Pentru ultima oara !…

Oare de ce nu rabufnesc lovind sau spargand ceva ? Tac… Zambetul mi-a incremenit rece pe fata si simt ceva tot rece pe langa mine… Iar m-am asezat pe cutia de bere.. Trag cheita cu care raman in mana , privind prosteste la ea .. Ce calitate de rahat ! Da pan la urma berea e importanta…  Constat cu uimire ca nodul meu din gat e inca acolo… Zambesc iar amuzat la gandul ca daca n-as avea acel nod in gat , toata lumea ar fi multumita si fericita in jurul meu , implicit eu… Si mai trag un fum… Ma amuza ideea ca as putea satura o lume intreaga cu un nod atat de mic pe care-l am in gat..

 Sublimul taceriiEi tata… aici e o alta poveste cu intelegerea asta… De fapt ceea ce inseamna intelegerea voastra , e doar o dorinta nu suficient de tare pentru a intelege . Intelegeti cand sunteti in pielea mea si cand va puneti in locul meu , da pentru asta mai aveti nevoie sa si puteti !  Iar zambesc… Toata lumea se tanguieste in cel mai jalnic mod posibil. Zambesc… Toata lumea isi plange de mila intr-un fel sau altul ! Tu om pe pamantul asta … Oare de ce nu taci din gura inainte sa intrebi pe toata lumea , de ce toate lucrurile ti se intampla tocmai tie ? De ce nu induri tacand , strangand ori eventual zambind asa cum eu fac ? Asta ar fi atitudinea normala a cuiva care realizeaza ca nimic nu i se intampla degeaba !

Da stiu, acesta este sublimul tacerii mele… Bat campii, e tarziu si realizez ca de fapt astazi am lucrat, sunt obosit si dupa cum am spus sunt prea sictirit!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns