click aici

Sf. Parascheva – Ocrotitoarea orasului Motru


ParaschevaAstazi, motrenii sunt asteptati spre a cinsti cum se cuvine sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, care spiritual este ocrotitoarea orasului si hram al catedralei noastre. Oamenii vin sa aprinda lumanari, sa se inchine si sa se roage pentru vii, dar si pentru cei adormiti, pentru sanatate si putere de a razbi greutatile de zi cu zi. Sarbatoarea este un eveniment important pentru catedrala noastra, un eveniment deosebit in viata crestina a motrenilor.

SFANTA PARASCHEVA -Traditii si obiceiuri. In gospodariile de la tara oamenii aprind focuri in curtile lor, pentru a indeparta spiritele rele, iar ciobanii nu cioplesc pentru a nu avea miei tarcati. Daca oile au dormit ingramadite, ciobanii stiu ca iarna care urmeaza va fi una grea, insa daca ele sunt rasfirate iarna va fi blanda. Se stie de asemenea, ca atunci cand ziua de Sfanta Parascheva nu este o zi ploioasa, iarna vine mai repede.

In ziua care serbeaza praznicul Sfintei Parascheva este interzis sa muncesti sau sa faci treburi gospodaresti cum ar fi spalatul, calcatul, gatitul. Trebuie sa fie o zi de liniste sufleteasca si rugaciune, in care se merge la biserica si se da de pomana. De asemenea in ziua aceasta se tine post si nu se consuma nuci sau poame cu cruce.

Daca esti insarcinata, imparte pomana ta copiilor sarmani, caci Cuvioasa Parascheva este octrotitoarea femeilor insarcinate. Roaga-te la Sfanta Parascheva si vei avea o nastere usoara si fara dureri. Este bine sa citesti Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva si sa petreci ziua de 14 octombrie in post si rugaciune.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Ce trebuie sa stim despre Vulpea Ucigasa

Deratizarea a devenit o necesitate, mai ales in mediul urban. In cazul in care te confrunti cu o problema cu

Regele Arthur

Regele Arthur, legenda sa, este unul din cele mai controversate mistere ale istoriei, o disputa intre cei ce sustin autenticitatea

Civilizatii: Maya

Infloritoare si frumoasa precum natura tropicala, Civilizatia Maya este una din comorile umanitatii, un splendid exemplu de evolutie a omului


1 comment

Write a comment
  1. Nicoleta
    Nicoleta 27 octombrie, 2014, 15:01

    Pacat ca sunt din ce in ce mai putini oameni care respecta traditiile acestei sarbatori.
    Trebuie sa ne rugam tot timpul nu doar atunci cand este sarbatoare.

    Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte