click aici

Oedip – Complexe


Complexul lui Oedip este, in traducere libera, atractia erotica fata de parintele de sex opus.

oedipVenit din mitologie, Oedip isi ucide tatal, Teba, pentru a se casatori cu mama lui ulterior. Astfel Oedip ajunge in psihanaliza lui Freud, un concept ce analizeaza profund aceasta ataractie erotica fata de parintele de sex opus. Sa ne intelegem, atractia este una inconstienta, doar la nivel psihic, foarte rar materializata in realitate, in general dispare in adolescenta, poate singurele „urme” ce raman fiind afinitati de genul: tatal este preferatul fetei, mama cea a baiatului. Desi atractia este inconstienta, in acest complex, sexualitatea infantila (ce va exercita ulterior o influenta decisiva asupra sexualitatii adultului) atinge punctul sau culminant. Orice fiinta umana se vede in fata incercarii de a invinge in ea „Complexul Oedip”. Iar psihanaliza ne invata sa apreciem din ce in ce mai mult importanta fundamentala a acestui complex. De fapt, ceea ce separa adversarii de partizanii psihanalizei este importanta pe care acestia din urma o dau acestui complex.

In viziunea lui Freud, un numar foarte mare de particularitati ale vietii erotice, cum ar fi caracterul de obsesie pe care il iau sentimentele amoroase, nu pot fi intelese decat daca se raporteaza la copilarie si daca se vad in ele repercusiunile fenomenelor ce se manifesta la aceasta perioada si a caror actiune se face inca simtita.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Despre Tratarea Apei

Stim cu totii cat de importanta este apa pentru viata de zi cu zi. Din pacate, apa menajera incepe sa

Info Motru – Nu cer prea mult, vreau doar să trăiesc !

Felicitări OAMENI cu sufletul mare, felicitări OAMENI minunaţi! Colectivul Şcolii Gimnaziale nr. 2, în colaborare cu Casa de Cultură Motru

Cum sa ajungi sa castigi mii de dolari pe luna ?

Raspunsul este unul foarte simplu: perseverenta, implicare, infrumusetare, alegerea studioului potrivit. Asta este unul dintre cele mai simple raspunsuri pe


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte