Atractii turistice de neratat in Paris

Iata o prezentare a principalelor atractii turistice din Paris care trebuie vizitate neaparat in timpul unui sejur de cateva zile.

Paris adaposteste un numar mare de monumente si, atunci cand nu avem foarte mult timp la dispozitie nu stim intotdeauna care sunt prioritatile. Am selectat pentru voi cateva atractii pe care trebuie sa le vizitezi neaparat daca te afli in vcaanta la Paris.

In acest clasament, Notre-Dame nu este inclusa din cauza incendiului care a distrus o mare parte din cladire in 15 aprilie, catedrala fiind actualmente inchisa din cauza lucrarilor de restaurare.

Turnul Eiffel. Turnul Eiffel domina intreaga capitala de la o inaltime de 357 de metri, este cel mai emblematic monument al capitalei. Terminat in 1889, acesta trebuia sa fie unul din monumentele efemere in cadrul unei expozitii universale din 1900.

Arcul de Triumf. Odata aflat la Paris, o trecere pe langa Arcul de Triumf este obligatorie. Napoleon este cel care a orodinat ridicarea acestui Arc, in 1806. Este vorba despre cel mai mare arc din lume. Cei mai vurajosi vor putea urca cele 284 de scari care duc la varful arcului unde se afla o terasa panoramica. Exista si un muzeu in cladire care se poate vizita.

Opera Garnier. Cunoscuta si sub numele de Palatul Garnier, este vorba despre unul din principalele monumente istorice nationale. Constructia sa a fost incheiata in 1873 si face parte din principalele atractii turistice ale capitalei.

Sacre Coeur. Bazilica Sacre Coeur este cocotata pe dealul Montmartre. Pentru a ajunge aici vizitatorii pot folosi scarile sau sa apeleze la un funicular pentru a ajunge mai repede si mai usor. Stilul arhitectural romano-bizantin face din aceasta cu adevarat o cladire iesita din comun, una din cele mai vizitate din Franta.

Muzeul Luvru. Atat continutul cat si cladirea propriu-zisa atrag ca un magnet vizitatorii din intreaga lume. Muzeul Luvru este un fost palat regal. Acest castel fortificat a fost construit in secolul al XII-lea si a evoluat de-a lungul secolelor. Dupa ce a servit drept resedinta regilor Frantei, a fost transformat in muzeu imediat dupa revolutie. Este vorba despre cel mai mare muzeu din lume si adaposteste numeroase opere cunoscute precum tabloul cu Gioconda sau cel care o infatiseaza pe Venus din Milo.

Castelul Versailles. Castelul Versailles reprezinta unul din cele mai deosebite atractii din Paris si asta nu datorita faptului cum arata cladirea ci datorita evenimentelor din trecut care s-au petrecut aici. Acest obiectiv turistic a fost pe vremuri resedinta regilor Frantei si a reusit sa isi pastreze acest statut pana in ziua de azi. Sala Oglinzilor ramane una din cele mai celebre parti ale castelului. Aici s-au petrecut o multime de evenimente franceze de importanta nationala. Aceasta sala a fost construita in anul 1960 si aici a fost semnat Tratatul de la Versailles care a dus la incheierea oficiala a Primului Razboi Mondial. Gradinile care inconjoara palatul Versailles sunt pur si simplu superbe.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns