Alien, Halo, Robocop, proiectele blestemate ale lui Neill Blomkamp

Pe data de 17 septembrie Neill Blomkamp a implit varsta de 40 de ani. Chiar daca ii datoram unele filme de succes precum District 9 sau Elysium, realizatorul sud-african se distinge in egala masura, de mai multi ani, si prin unele proiecte abandonate si nu sunt putine? Unele persoane vorbesc despre un blestem. Asa sa fie?

Cele mai putin reusite proiecte ale sale sunt adaptarea cinematografica a celebrului joc video Halo, a cincea parte a filmuluiAlien si reboot-ul filmului Robocop. Considerat de multi un mic geniu in ale cinematografiei, a genului SF in special, Neil Blomkamp sa fie blestemat asa cum considera multi?

Dupa un debut promitator in cinema, lucrand la efectele vizuale ale serialelor Smalville si Stargate SG-1, Neil Blomkamp semneaza in 2005 si isi face aparitia in 2005 Alive in Joburg, un scurt metraj care pune in scena un grup de extraterestri refugiati in orasul sau natal, Johannesburg. Opera de sase minute reuseste sa impresioneze intr-atat incat un anume Peter Jackson apeleaza la el, atunci in varsta de doar 26 de ani pentru a adapta pe marele ecran celebrul joc Halo.

Insa, din pacate pentru Blomkamp, in ciuda sustinerii, proiectul filmului Halo nu reuseste sa fie lansat, din cauza numeroaselor probleme financiare. Este o lovitura dura pentru tanarul cineast insa, la scurt timp, reuseste sa se remarce, tot alaturi de Peter Jackson prin filmul District 9, inspirat din scurt metrajul sau. Azi, aproape 15 ani mai tarziu, proiectul Halo inca nu este concretizat.

Dupa succesul obtinut cu filmul District 9, Neill Blomkamp se remarca in 2013 si in 2015 cu filmele Elysium si Chappie care ii ofera posibilitatea de a lucra cu vedete de talie internationala precum Matt Damon si Hugh Jackman. Realizatorul sud-african vine cu un al doilea proiect de anvergura – relansarea celebrei saga Alien cu o a cincea parte oficiala. Suntem la inceput de an 2015 si Neill Blomkamp nu isi ascunde entuziasmul.

Insa, nici acest Alien 5 nu va reusi sa vada lumina zilei. Proiectul este blocat din cauza lui Ridley Scott care vine cu Alien : Covenant, continuarea lui Prometheus. O situatie amuzanta de care Blomkamp nu va reusi sa scape, cineastul anuntand moartea acestui proiect in 2017. Nici proiectul Robocop nu a reusit sa se concretizeze, anuntand in vara anului 2018, dupa un an de dezvoltare, ca a renuntat la acest proiect, deoarece studiourile MGM isi doreau sa lanseze acest proiect cat mai repede, contrar dorintelor sale.

O multime de proiecte de anvergura abandonate de Neill Blomkamp care ar putea sa ii confere o imagine a unui cineast blestemat si sa il descurajeze. Cu toate acestea, cineastul de 40 de ani nu renunta. In ciuda esecurilor, ramane extrem de activ, semnand Oats, un serial antologic SF si creand un scurt metraj despre universul jocurilor Anthem. Actualmente pregateste lung metrajul cu numarul 4. De data aceasta, conform propriilor sale declaratii va fi vorba despre un thriller horror.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns