Top 10 orase de vizitat in Europa

top orase europa

Exista anumite orase, care chiar daca sunt vizitate numai in week-end raman gravate in memoria vizitatorilor. O fi datorita atmosferei sfecifice acestora, datorita istoriei lor inca prezente sau pur si simplu datorita frumusetei locurilor? Anumite orase merita cu prisosinta sa fie vizitate.

Top 10 orase din Europa pe care trebuie neparat sa le vizitati!

In topul nostru trebuie neparat sa se regasesca Paris, care este inevitabil si incontestabil, capitala romantismului si a modei. Cu pietele si cu podurile sale, cu stradutele sale infinite, Paris este un oras care isi seduce vizitatorii. Hoinarind pe Colina Montmartre, mergand de-a lungul Senei, prin cheile de pe Insula Saint Louis, traversand cartierul Marais, turistii vor descoperi armele sale de seductie. Simbol al romantismului a la française, capitala Frantei detine numeroase comori turistice: Arcul de Triumf, Muzeul Luvru, Turnul Eiffel, etc.

paris

Design, moda si patrimoniu cultural exceprional, capitala italiana, Roma, este un paradis pentru turisti. Coliseumul, Vaticanul, Fontana di Trevi, sau Panteonul… locurile de vizitat sunt extrem de numeroase.

roma

In partea de sud a Europei, Lisabona este un alt oras de top care isi seduce vizitatorii datorita farmecului sau natural si datorita frumusetii si autenticitatii sale istorice. Capitala Portugaliei se remarca datorita arhitecturii sale exceptionale. Farmecul plajelor sale, noptilor sale animate si al specialitatilor sale culinare, va vor convinge cu siguranta! Veti gasi intotdeauna ceva nou aici!

lisabona

Atena va va duce inapoi in trecut pe urmele civilizatiei europene. De la Parteon la Agora, scufundati-va in inima orasului care s-a aflat in centrul istoriei antice. Descoperiti trecutul sau mitic prin intermediul numeroaselor sale vestigii!

atena

Florenta. Bine ati venit sub soarele Toscanei! Orasul italian ofera iubitorilor de arta o serie de capodopere, dar si un patrimoniu iesit din comun: catedrala Santa Maria del Fiore sau celebrul Ponte Vecchio, fiind doar cateva dintre ele.

Florenta

Madrid este un oras de top care se distinge datorita vietii sale nocturne, una din cele mai instense de pe vechiul continent. Cel mai mare oras din Spania este si unul din cele mai vibrante din tara. Madrid este un oras modern, care va va incanta cu toate parfumurile sale, cu toate savorile sale si cu toate locurile de descoperit de aici.

madrid

Barcelona. Este imposibil sa rezumam Barcelona in doar cateva cuvinte. Pe langa patrimoniul sau arhitectural si cultural unic, cum ar fi « Sagrada Familia », Barcelona va asteapta cu un florilegiu de spectacole, de festivaluri, expozitii si spectacole. Pe scurt, de toate pentru o experienta de neuitat!

Barcelona

In Europa exista un oras care sfideaza legile naturii, fiind construit in intregime pe apa: Venetia. Este un oras de renume mondial, fiind considerat orasul indragostitilor.

venietia

In capitala Cehiei, Praga, intalnirea dintre istoria trecuta si contemporana este cea mai prezenta. In inima Europei Centrale, “orasul celor 100 de clopotnite” dispune de un patrimoniu arhitectural si artistic incomparabil!

Praga

Budapesta este un oras din Europa cu o arhitectura asemanatoare cu cea a orasului Madrid. Orasul supranumit “Perla Dunarii”, ofera turistilor sai muzee, o viata de noapte activa, baile sale si bucataria sa delicata. Exista intotdeauna ceva nou de descoperit, de baut sau de mancat aici.

Budapesta

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns