O afacere infloritoare are in spate multi…contabili

contabili

Bucurestiul este taramul fagatuit al multor oameni care isi doresc sa isi inceapa o afacere sau sa se angajeze pe un salariu peste medie. Capitala Romaniei ofera sute de posibilitati pentru antreprenori tineri si studenti, desigur pentru un pret corect.

Pretul platit? O greseala poate insemna finalul unei afaceri profitabile.

Bucurestiul este raiul competitiei, exista minimum 3-4 firme pe aceeasi nisa, iar batalia nu se rezuma doar la antreprenori locali sau atohtoni, ci daca ne mutam ochii mai in jos pe harta ajungem in districtul corporatiilor gigant. Iata, o piata extraordinar de competitiva, iar daca teama de a ramane in urma in fata competitorilor tai nu este suficienta sa nu uitam ca viata unui director executiv este piperata de controalele dure ale ANAF. De la primul bon, pana la cea mai mica factura fiscala sunt luate in considerare.

Asadar, desi o piata competitiva este extraordinara pentru o afacere si ofera milioane de posibilitati de dezvoltare este si una incredibil de solicitanta, in care o greseala minora de calcul, ori ratacirea celui mai mic bon pot insemna o cadere de nerevenit.

Judecand dupa acest criteriu nu ar trebui sa ne surprinda ca exista pentru aproape orice companie, o firma de contabilitate in bucuresti .

Indiferent daca esti la inceput de drum sau ai experienta, ai nevoie de un grup de oameni care cunosc numerele si legislatia fiscala mult mai bine decat poti invata tu intre proiectele firmei, timpul alocat management-ului si problemelor interne ale companiei.

Sa nu uitam, totusi, ca indiferent de situatie legislatia fiscala a Romaniei este plina de chichite, fineturi si legi complexe si complicat scris. Este aproape imposibil sa nu te lovesti de o neclaritate, clarificata 100 de pagini mai tarziu.

Asadar ce ne ramane? Sa cautam o firma sau sa deschidem un PFA – asa ar crede multi oameni. Insa nici PFA-ul nu o duce mai bine la capitolul legi. Cand incepi sa platesti TVA? Cand poti schimba modul in care tii contabilitatea? Cum platesti taxele si ce fel de taxe se aplica sic and?

Desi, intr-adevar, sa deschizi un PFA est emai simplu, mai rapid si mai putin costisitor, insa intretinerea unuia nu este atat de simplut. Tocmai de aceea, nenumarate firme de contabilitate au deschis un departament special, care ofera servicii de contabilitate pentru pfa.  Pentru a ajuta oamenii sa se ocupe strict de afacerea lor, mica sau mare, fara a sta sa citeasca in orele putine de relaxare codul fiscal.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns