click aici

Atletismul – benefic atat corpului, cat si mintii.


Fiecare dintre noi are cate un idol in lumea sportului. Cand un mare campion invinge, toata lumea se bucura de performanta sa. Astfel oricine poate incerca sa devina un mare campion, avand exemplul sportivilor de astazi, fie ca e vorba despre inot, atletism, fotbal sau sah.
Cu ocazia evenimentelor sportive renumite, precum Jocurile Olimpice sau Campionatul Mondial de Fotbal, putem fie sa urmarim la televizor performantele sportivilor nostri preferatti, fie sa traim competitiile in mod activ, in parc sau in curtea scolii; orice activitate fizica este benefica atat corpului, cat si mintii.
Atletismul
Atletismul include intreceri pe pista si pe gazon. Pista se foloseste pentru alergat: cele mai scurte curse sunt cele de 100 de metri plat, iar in cele mai lungi se fac msi multe tururi de pista. Probele de sarituri si aruncari au loc pe gazon, in interiorul pistei. La saritura în lungime şi triplu salt, se sare cît mai departe posibil, într-o groapă plina cu nisip. La săritura în înalţime şi cea cu prajina, trebuie să se depaşească o tija aşezată la inălţimi tot mai mari.
Tehnica Fosbury
Cei mai buni atleti la saritura in inaltime sar cu spatele peste o stacheta. Aceasta tehnica , denumita Fosbury , a fost numita dupa americanul Dick Fosbury care a castigat aurul olimpic in 1968.
Pe Stadion
Turul complet de pista este de 400m. Deoarece distanta parcursa la exterioreste mai mare decat cea din interior, atletii pornesc de pe o linie in trepte astfel incat fiecare sa parcurga aceasi distanta
O Cursa Prin Oras
Maratonul este cea mai lunga cursa din atletism. Lungimea maratonului depaseste 42km; este o intrecere la care participa si alergatori amatori. Distanta cursei de maraton a fost stabilita la Jocurile Olimpice din anul 1908

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Buried

Tânărul nord-american Paul Conroy se angajează ca şofer în Irak. Atunci când un grup de irakieni, dirijaţi de către un

Sport pentru o sanatate de fier

Cu totii stim ca sanatatea nu inseamna doar ca trebuie sa mancam numai alimente sanatoare, ci si sa facem sport

Doua saptamani dupa!

Cert este ca in afara de strofa zilei nu prea am mai venit cu ceva nou, nu e o scuza


1 comment

Write a comment
  1. Aniela Deby
    Aniela Deby 3 mai, 2012, 14:22

    Eu joc doar bascket..nu ma consider atleta:))

    Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte