Invata limbajul trupului si afla cand cineva te minte

invata limbajul trupului

Limbajul corpului si semne ca cineva te minte

Asa cum multe persoane stiu, comunicarea nonverbala se realizeaza cu ajutorul mijloacelor nonverbale, printre acestea aflandu-se spatiul, imaginea, dar si corpul uman.

O forma de comunicare nonverbala fizica si mentala a omului este reprezentata de limbajul trupului, limbaj ce consta in gesturi, miscarea ochilor, pozitia corpului, expresia faciala, etc., subconstientul fiind responsabil de trimiterea si interpretarea acestor semnale.

Invata limbajul trupului si iti vei da seama ca acesta iti poate oferi indicii legate de starea de spirit sau atitudinea unei persoane, indicand, spre exemplu, atentie, plictiseala, relaxare, agresivitate, placere, agresiune, minciuna.

Comunicarea nonverbala insoteste comunicarea verbala si este mai usor de inteles decat aceasta, iar limbajul corpului poate fi interpretat destul de usor daca sunt urmarite anumite puncte cheie:

1. Stabileste o baza a conversatiei

Expertii recomanda sa te angajezi intr-o conversatie obisnuita de minim trei minute.

Astfel poti gasi un punct de pornire pentru a face o comparatie. Minciuna este un proces complex ce necesita timp. Mai intai, creierul produce adevarul, pe care mai apoi trebuie sa il suprime si sa il inlocuiasca cu o minciuna. Acest lucru necesita un timp destul de lung si de aceea este nevoie sa antrenezi persoana din fata ta intr-o conversatie de durata.

2. Scaneaza fata

Fii atent daca interlocutorului i se inrosesc obrajii in anumite momente.
Anxietatea – in acest caz minciuna excesiva – face oamenii sa roseasca.

De asemenea, multi mincinosi au tendinta de a adopta o mimica inexpresiva, asa numita “poker face”, crezand ca aceasta actiune le poate acoperi celelalte gesturi care i-ar putea da de gol.

3. Tine sub observatie contactul vizual

Un mincinos intotdeauna va avea tendinta sa evite contactul vizual. Pupilele de dimensiuni mai mici sunt o alta trasatura a mincinosilor.

Uneori, se poate intampla opusul situatiei si mincinosii mentin in mod voit contactul vizual. Privitul spre partea stanga in timp ce ne gandim la ceva reprezinta o accesare a memoriei, a amintirilor. In schimb, indreptarea privirii spre dreapta are legatura cu creativitatea, lucru de care au nevoie mincinosii.

Cel mai sigur semn pe care il dau? Nu clipesc foarte mult.

4. Uita-te bine la mainile lor

Mincinosii au tendinta sa isi acopere gura in timp ce vorbesc. Expertii sustin ca acesta poate fi un semn ca nu vor sa raspunda la intrebare.

Totodata, persoanele care mint au tendinta de a gesticula excesiv in incercarea de a fi mai convingatoare.

5. Urmareste-le picioarele

Picioarele de cele mai multe ori dezvaluie adevaratele intentii ale unei persoane.

Cand sunt indreptate catre usa, inseamna ca persoana isi doreste foarte mult sa paraseasca incaperea. Miscarea picioarelor in mod repetat in timpul unei discutii poate insemna faptul ca persoana este nervoasa si ca se afla intr-o situatie inconfortabila din care vrea sa iasa cat mai repede.

6. Asculta si observa

Limbajul trupului ar putea sa iti spuna ceea ce interlocutorul incearca sa iti transmita. Stresul si disconfortul provocate de minciuna pot impulsiona un mincinos sa faca anumite gesturi menite sa il linisteasca, ca de exemplu, leganatul pe scaun, miscarea parului, rotirea verighetei pe deget.

Daca o persoana spune ca ii place un anumit lucru dar da din cap in mod negativ, mai mult ca sigur te minte!

7. Fii atent la felul in care arata cu degetul

Mincinosii de regula arata cu degetul atunci cand vorbesc.

Este o modalitate prin care pot sa abata atentia de la faptul ca ei mint sau pur si simplu isi dau seama ca ai detectat minciuna si incearca sa intoarca totul impotriva ta.

8. Observa cu atentie modul in care vorbesc

Mincinosii au tendinta de a vorbi foarte mult, de a face exces de detalii si de a-ti oferi informatii pe care tu nu le-ai solicitat, crezand ca toata aceasta aparenta “deschidere” a lor te va face sa ii crezi.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns