Mintea criminalului – O clipa prin intuneric

mintea criminalului

Literatura si filmul aduc in ochii publicului prin diverse productii mai mult sau mai putin indoielnice, aduc sinistrul, tenebrele, spaimele, expunandu-le pentru audienta. Filmul Tacerea Mieilor, excelenta productie, introspectie in mintea criminalului in serie, nu face abatere de la regula, un film extraordinar. Insa…realitatea bate filmul, in majoritatea cazurilor…

Exista in libertate, statistic vorbind, un numar destul de mare de criminali in serie si chiar sunt cei ce sustin posibilitatea ca exista sanse mari sa intalnim un asemenea personaj in timpul vietii. Poate sa fie tocmai vecinul tau, taximetristul pe care il chemi la un moment dat, functionarul ce iti arunca un zambet cald, iubitul sau chiar sotul tau. Cea ce este frapant la toate aceste personaje este aparenta normalitate afisata in societate, reusind cu succes sa-si ascunda adevaratul chip.

 mintea criminaluluiIstoria judiciara consemneaza inca din cele mai vechi timpuri asemenea personaje, incepand cu Jack Spintecatorul, notoriul criminal ce sfarteca prostituate in cartierul felinarelor rosii din Londra ( East End ), sau H.H.Holmes. Un doctor a carui pasiune era crima, pana la cei mai recenti, Ted Bundy sau „Zodiac”…dar fiecare la timpul sau.  Un profil standard nu exista, metoda crimei, sadismul sau tinta acestor criminali variaza, insa rezultatul este in mare parte acelasi, crima. Cum nu exista un tipar neaparat al locurilor unde se petrec astfel de fapte, aproape toate tarile fara exceptie au un asemenea criminal, sau mai multi. Statistic in S.U.A. sunt in libertate in permanenta 100 de criminali in serie.

Ce se afla cu adevarat in mintea criminalului?

Deosebit de inteligenti, camuflati in normalitatea aparenta, acesti criminali sunt foarte greu prinsi, tocmai datorita faptului ca isi ascund cu dibacie urmele. Altfel spus, in urma lor raman foarte putine dovezi judiciare, iar acest fapt ingreuneaza munca de cercetare si asa destul de anevoioasa. Ce lasa in urma? Multe nu, doar cadavre ingropate in paduri, parti din cadavre aruncate intamplator, oase, uneori cenusa, haos in general.

Pana la urma majoritatea sfarsesc prin a ceda (ceda=greseala) si sunt prinsi, insa unii nu sunt descoperiti niciodata, Jack Spintecatorul este un exemplu in acest sens. Mobilul crimei? Foarte variat. Rar jaful, in general violul, sadismul, crima in general, pur si simplu placerea de a ucide! Bine, pentru o minte normala este foarte dificil sa inteleaga acest fapt, insa pentru acesti scelerati este un lucru cat se poate de firesc, natural, nimic iesit din comun.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns