click aici

Coronavirus: bilantul creste la 1770 de morti in China, o evolutie imposibil de prevazut

Coronavirus: bilantul creste la 1770 de morti in China, o evolutie imposibil de prevazut

Beijing – bilantul epidemiei de pneumonie virala a crescut vineri la aproape 1770 de morti in China continentala conform cifrelor oficiala publicate luni care confirma o evolutie alarmanta, chiar daca Organizatia Mondiala a Sanatatii a dat in repetate randuri avertizari asupra faptului ca propagarea virusului ramane « imposibil de prevazut ». Experti internationali ajunsi de urgenta la Beijing, trimisi de catre OMS au inceput sa discute cu omologii sai chinezi. Acestia sunt de parere ca aceasta colaborare importanta si vitala contribuie la cunostintele mondiale asupra epidemiei cu COVID19. Acestea sunt estimarile sefului OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus duminica seara pe Twitter.

Aceasta intalnire intervine in timp ce in timp ce bilantul epidemiei de pneumonie virala Covid-19 s-a marit si se mareste pe zi ce trece in China continentala ajungand la 1765 de morti, majoritatea aflandu-se in provinvia Hubei conform cifrelor oficiale publicate luni. Bilantul in afara Chinei continentale este de 1770. Incetinirea numarului cotidian de noi decese in China se confirma (105 luni spre deosebire de 142 duminica si 143 duminica). In plus, numarul cazurilor confirmate in afara provinciei Hubei era de doar 115 luni spre deosebire de 450 saptamana trecuta.

Un inalt responsabil chinez a estimat faptul ca tara sa este pe cale este pe cale sa stapaneasca aceasta epidemie. Acesta sustine ca se simt deja efectele masurilor de control si de prevenire a epidemiei in diferitele parti ale tarii. In afara Chinei continentale unde cel putin 70.500 de persoane au fost deja infectate, aproape 800 de cazuri de infectie cu coronavirus au fost confirmate in numai putin de 30 de tari din lume. Aflat in vizita la Pakistan, secretarul general ONU, Antonio Gueterres se arata increzator ca « efortul gigantesc » consimit de catre China va permite o scadere progresiva a acestei boli.

Insa, de cealalta parte, seful ONU a avertizat faptul ca era « imposibil sa se prevada ce directie va lua aceasta epidemie ».

In plus, s-a inregistrat si prima moarte in Taiwan. In centrul crizei, provincia Hubei in care numai putin de 56 de milioane de locuitori sunt complet taiati de lume inca din 23 ianuarie a restrans aceasta libertate de miscare a cetatenilor sai chiar dincolo de provincia Wuhan.

Cumparaturile si distribuirea hranei si a medicamentelor se poate face intr-o maniera centralizata. In restul lumii, epidemia mentine intreaga planeta in alerta. Un prim deces in afara Asiei – un turist chinez in varsta de 80 de ani spitalizat in Franta – si un prim caz pe continentul african – in Egipt – s-a inregistrat in ultimele zile. Taiwan a anuntat si el prima moarte din cauza acestei infectii cu coronavirus, un sofer de taxi in varsta de 61 de ani. Principalul focar de infectie in afara Chinei ramane pachebotul de croaziera Diamond Princess, aflat in carantina in Japonia : 355 de cazuri de contaminare au fost confirmate din care 70 de cazuri  noi anuntate doar in aceasta duminica.


Related Articles

Etape ale marii depresiuni din 1929-1939

Din punct de vedere economic Marea Depresiune este un termen ce ne spune multe. Acesta este legat foarte mult de

Ordonanta de urgenta, o forma mascata de a scoate basma curata infractorii?

Traim in Romania si asta le face pe toate! Cu siguranta cei care au prins comunismul clasic au vazut atatea

Îmi eliberez sufrageria pentru refugiații ce îmi bat la ușă

Se spune că românul este un om săritor la nevoie. Poate exagerat uneori, dar pătimaș și bun la suflet. Și

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte