Materiale si culori recomandate pentru amenajarea camerei copilului

Children's bedroom/mockup poster frame in children room,3d rendering

Amenajarea camerei copilului poate fi cu adevarat o provocare, avand in vedere ca acesta se afla intr-un proces complet de dezvoltare si evolutie pana la maturizare. In aceasta perioada, copilul va fluctua brusc de la o pasiune la alta, de la un interes la altul, astfel incat va simti mereu nevoia unor obiecte noi in camera sa.

Indiferent de suprafata apartamentului sau casei in care locuiesti, exista cateva criterii sociologice de care trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi camera copilului, printre care se numara varsta, pasiunile si preferintele. Un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in minte atunci cand faci planul de amenajare, este acela ca dormitorul copilului trebuie sa fie multifunctional. Pe scurt, trebuie sa intruneasca toate conditiile pentru un somn bun, dar si pentru desfasurarea activitatilor sale preferate si pentru studiu. In acest caz, iata care sunt materialele si culorile recomandate pentru amenajarea camerei copilului:

Materiale pentru camera copilului

Materialele pe care le alegi pentru amenajarea camerei copilului trebuie alese in functie de cele trei functionalitati pe care le-am amintit anterior. Astfel, vei avea nevoie de diferite materiale care sa-i ofere copilului un somn odihnitor, spatiu pentru creativitate si joaca, dar si pentru studiu.

Prin urmare, din camera copilului nu trebuie sa lipseasca un pat confortabil de o singura persoana care sa fie mai mare decat inaltimea copilului, avand in vedere ca acesta se afla intr-o etapa de crestere rapida. Nu trebuie sa lipseasca un spatiu destinat studiului pentru care poti sa alegi scaunul de birou in functie de personalitatea copilului tau, un birou si o mica biblioteca unde sa-si aseze cartile preferate. Pentru zona de joaca, poti sa aranjezi un mic covor, o saltea sau un cort de joaca alaturi de cateva cutii de depozitare care sa cuprinda toate jucariile copilului.

Culori pentru camera copilului

Una dintre cele mai indicate solutii pentru alegerea culorilor atunci cand amenajati camera copilului este sa alegi dintr-o paleta de nuante deschise. Albul va merge foarte bine cu nuantele pastelate deoarece va oferi luminozitate chiar si celei mai intunecate incaperi din locuinta. Totodata, o va face sa para mai mare si va stimula creativitatea si productivitatea copilului.

Desigur, peretii camerei nu trebuie neaparat sa fie vopsiti intr-o culoare simpla. Poti adauga diferite modele intr-o combinate de culori deschise sau chiar sa alegi un tapet de perete care sa evidentieze una dintre pasiunile copilului. In cazul in care alegi o combinatie de culori, asigura-te ca aceasta va evidentia doar un perete sau un singur loc din camera copilului si nu toata incaperea. In caz contrar, culorile s-ar putea sa para coplesitoare, dand senzatia unui spatiu dezorganizat si incarcat. Mai mult, incearca sa te feresti de culorile inchise deoarece acestea pot crea senzatia unei camere sumbre, stimuland emotiile negative.

Camera pe care i-o amenajezi trebuie sa-l faca pe copilul tau sa se simta in siguranta si confortabil si sa-i stimuleze creativitatea si curiozitate. Fii atent la toate detaliile atunci cand alegi materialele si culorile pentru amenajarea camerei copilului tau!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns