Jucării educative – Cum aleg părinții cele mai bune jucării pentru copilul lor

K3@Jucarii educative - Cum aleg parintii cele mai bune jucarii pentru copilul lor (2)

Jucăriile educative îi ajută pe copii să dobândească noi abilități și să le îmbunătățească pe cele actuale, într-un mod captivant și foarte distractiv. Totuși, este bine de știut faptul că  există factori importanți pe care un părinte trebuie să-i ia în considerare pentru a se asigura că au optat pentru cele mai bune jucării educative pentru copiii lor.

Iată câteva sfaturi în acest sens:

Ia în considerare vârsta copilului tău atunci când alegi jucăriile educaționale

Verifică etichetele jucăriilor pentru a afla dacă sunt potrivite vârstei copilului tău. Jucăriile electronice, cele care sunt realizate din materiale care se pot sparge cu ușurință, cât și cele cu piese minuscule nu sunt deloc potrivite pentru sugari, deoarece aceștia au tendința de a le băga în gură, fiind un adevărat risc pentru micuți. Așadar, principalul element pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îi cumperi jucării copilului tău este siguranța. Cele mai bune jucării pentru copiii care se află în primii ani de viață sunt cele care activează simțurile, fiind foarte potrivite pentru dezvoltarea abilităților motorii. În această categorie intră cele care produc sunete, care presupun rotirea butoanelor, împingerea și tragerea, umplerea și golirea, cât și jucăriile de baie, jucării squishy, ​​lut sau forme. Este foarte important ca jucăria aleasă să fie potrivită pentru copilul tău. De exemplu, copiii de un an nu ar putea înțelege noțiunea de litere sau cifre, astfel că nu va știi ce să facă cu acest tip de jucării. În schimb, aceștia ar fi foarte captivați de jucării educaționale cu culori, animale sau plante. Pe de altă parte, nu trebuie să subestimezi un preșcolar cu jucării destinate copiilor de 1-2 ani.

Ia în considerare interesul și pasiunile copilului tău

Un alt aspect important pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când alegi jucăriile pentru copilul tău este reprezentat de pasiunile acestuia. În primii ani de viață, micuții încă nu și-au descoperit pasiunile, astfel că este indicat să îi oferi o mulțime de alternative, pentru a putea sa înțeleagă ce îi place. Totuși, odată cu trecerea timpului, aceștia devin interesați de anumite activități, precum desen, muzică, există, gătit sau sport. Dacă îi vei oferi copilului tău o jucărie dintr-un domeniu de care nu este absolut deloc interesat, acesta o va ignora și nu va fi deloc încântat de aceasta. De aceea, trebuie să încerci să îți faci o idee despre „câmpul” de interes al copilului înainte de a cumpăra jucării educaționale.

Dă-i voie copilului tău să dea frâu liber imaginației

Atunci când se joacă, micuții se află în propriile lor lumi, iar faptul că mintea lor funcționează creativ, o stimulează și o dezvoltă. Cu cât jucăria încurajează mai mult gândirea creativă și imaginația, cu atât mai bine. Cele mai indicate jucării din acest punct de vedere sunt cele în care micuțul trebuie să construiască diferite lucruri, jucăriile de arte și meserii, cărțile de colorat, animalele de pluș, seturile de păpuși, mașinile, cât și jucăriile de știință și descoperire, cum ar fi binoclul sau instrumentele de arheologie.

Jucăriile de urmărit și învățat sunt magnifice

O altă categorie de jucării de care micuții sunt extrem de interesați sunt cele în care aceștia imită activitățile adulților. Trei din cele mai căutate jucării din acest punct de vedere sunt setul de joacă pentru gătit, trusa de medicină, cât și trusa de scule. Majoritatea copiilor au încercat măcar o dată una din cele trei activități. Acest tip de jucării le oferă micuților posibilitatea să își descopere pasiunile și să își desvolte diferite abilități.

K3@Jucarii educative - Cum aleg parintii cele mai bune jucarii pentru copilul lor (1)

Este important ca jucăriile educaționale să fie distractive pentru stimularea activității creierului

Este dovedit științific faptul că o jucărie care este distractivă va stimula cu atât mai mult activitatea creierului. Această stimulare a creierului prin activarea interesului copilului față de un joc, ajută la dezvoltarea unor modele de gândire și reflex, cât și la o bună coordonare mână-ochi. În plus, distracția este un factor important în alegerea unei jucării educaționale, deoarece copilul nici măcar nu va observa că lecțiile sunt predate în timp ce se joacă. În plus, aceasta este o modalitate excelentă de a atrage atenția și concentrarea unui copil. Astfel, jucăriile educative ar trebui să fie extrem de distractive.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns