4 trucuri pentru o maşină mai curată

zulfahmi-khani-VLGa7BAz0Qk-unsplash(1)

Aspectul interior şi exterior arată grija pe care o acorzi întreţinerii maşinii tale. Dincolo de raţiunile estetice, importante pentru confortul personal şi imaginea pe care o afişezi în public, curăţenia te ajută să prelungeşti durata de viaţă a maşinii tale. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să cureţi mai eficient maşina şi să păstrezi această curăţenie cât mai mult timp:

Obiceiuri sănătoase

Deprinderea unei rutine în ceea ce priveşte curăţenia maşinii este importantă pentru a nu resimţi acest gest ca pe o povară. Alege o zi a săptămânii pentru spălat interior şi exterior şi renunţă la gesturile care o pot deteriora. Experienţa ta la volan depinde în mare măsură de aspectul din interior. Dacă eşti înconjurat de gunoaie şi un miros greu în habitaclu, în mod inconştient, poţi deveni tensionat. Pentru a preveni aceste neplăceri, stabileşte câteva reguli. Prima şi cea mai importantă este că în maşină nu se fumează. Dacă poţi renunţa şi la cafea şi la mâncare, ai toate şansele să păstrezi maşina curată. În timpul drumurilor lungi, foloseşte pauzele de odihnă pentru toate aceste tabieturi şi toată lumea va fi fericită.

Atenţie unde parchezi

Locul de parcare influenţează curăţenia maşinii tale. Ai grijă în special la pomii sub care parchezi. Unele plante secretă substanţe foarte greu de îndepărtat de pe vopseaua maşinii. La fel de periculoase sunt şi păsările. Excrementele acestora sunt şi inestetice, şi intens corozive, aşadar trebuie curăţate în cel mai scurt timp. În sezonul cald, dacă ai de ales între un loc de parcare umbros şi unul în bătaia razelor soarelui, optează pentru primul, dacă nu existe pericolele de mai sus. În lunile de toamnă şi iarnă, atenţie la frunzele care înfundă grila de aerisire şi la crengile de copac pe care vântul le poate doborî. Varianta ideală este să ai un garaj sau măcar o prelată pe care să o aplici peste caroserie.

Cum speli maşina

Felul în care speli maşina este important pentru păstrarea curăţeniei. Dacă ai timp şi condiţiile necesare pentru a o spăla personal, poţi controla calitatea produselor pe care le foloseşti şi a instrumentelor cu care le aplici. Asta înseamnă să ai la dispoziţie o curte, o sursă de apă şi să investeşti într-un aparat profesional de spălare. Marele avantaj este că îl poţi folosi pentru întreaga curte, nu doar la maşină. În lipsa acestor condiţii, eşti nevoit să apelezi la serviciile unei spălătorii. Acestea pot fi oferite de angajaţi sau sunt automate, cum sunt sistemele cu perii rotative din benzinării. Pentru spălătoriile cu angajaţi care se ocupă de acest serviciu, ai nevoie de protecţie interioară de unică folosinţă pentru autovehicule, pe care să le aplici pe mochetă. Acelaşi tip de protecţie este de mare folos atunci când duci maşina la service: volanul, mocheta şi tapiţeria sunt protejate astfel de salopetele şi încălţămintea mecanicului care lucrează în condiţii murdare.

Atenţie la portbagaj

Până aici am vorbit despre locurile vizibile. Pe lângă spălatul exterior şi curăţenia interioară, o atenţie deosebită trebuie acordată portbagajului. Dacă transformi acest spaţiu în debara, nu poţi considera că ai o maşină curată, indiferent cât de strălucitoare este. Renunţă la toate lucrurile inutile pe care le plimbi în fiecare zi şi alege o soluţie de depozitare care stabileşte clar unde este trusa de scule şi unde stau cumpărăturile. Pentru obiectele mici, foloseşte plasa care previne risipirea lor în tot portbagajul. Cele mari pot fi ancorate cu diverse sisteme de prindere.

Curăţenia maşinii nu este doar estetică şi confortabilă, ci şi utilă. Îndepărtarea murdăriei prelungeşte durata de viaţă a vopselei şi a componentelor metalice din exterior. În interior, planşa de bord, mocheta şi tapiţeria maşinii trebuie curăţate în funcţie de materialul din care sunt confecţionate. Doar aşa îţi poţi oferi cele mai bune condiţii de drum.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns