Dimineti perfecte cu o cafea buna

Nimic nu este mai frumos decat o dimineata insorita insotita de o cafea buna. Nu sunt o bautoare impatimita de cafea insa recunosc, nu refuz niciodata o ceasca de cafea buna si bine pregatita.

De cand m-am mutat la casa iuesc sa imi petrec diminetile pe veranda, langa masuta special creata de un bun prieten, cu o cafea fierbinte in mana. Imi place sa respir aerul curat al diminetilor de vara de acolo de la tara.

images(2)Pe cand locuiam la bloc diminetile erau sarace, nu aveau pic de sentiment in ele. Poate ca avea legatura si cu peisajul din jur format din blocuri si alei reci..nu stiu..Poate avea legatura si cu modul in care era pregatita cafeau, la ibric… Poate si acesta o fi fost motrivul, sau chiar asta pentru ca…de cand ne-am mutat la casa ne-am achizitionat printre multe alte aparate electrocasnice si un expresor foarte bun.

Ei, de atunci cafelele parca au alt gust, simti gustul plin de bob de cafea aramiu si fiecare dimineata este un rasfat al gusturilor…

Pe cand eram la bloc si lucram, imi amintesc ca aveam cateva colege care nu puteau trai fara o cafea. Incepeau dimineata cu o cafea tare iar in timpul zilei isi mai cumparau inca 3-4 cafele. Eu nu-mi imaginam cum oare mai pot dormi noaptea dupa atatea cafele baute in timpul zilei. Plus ca eu nu am fost niciodata unei cafele de la aparat…parca nu are nici un gust.

Dupa parerea mea o cafea buna se face acasa, fie ca este facuta la ibric sau la un expresor de calitate. Pe mine aparatul; acesta cumparat de la Philips m-a facut sa iubesc cafeaua si diminetile mele pe veranda cu ceasca de cafea in mana…

Aceste dimineti imi fac fiecare zi unica…de fiecare data am o zi mai frumoasa decat alta, mai plina decat alta, abia acum simt ca traiesc cu adevarat.

Cum spunea si Honore de Balzac: „Cafeaua iti ajunge in stomac, si imediat are loc o tresarire generala. Ideile incep sa se miste aidoma batalioanelor pe campul de lupta si incepe batalia. Amintirile vin in galop, in bataia vantului. Cavaleria usoara a comparatiilor soseste intr-un atac magnific, artileria logicii se grabeste cu munitiile, iar spiritul loveste ca un tintas de elita. Hartia se acopera treptat de cerneala, batalia scrisului incepe, iar la sfarsit totul se termina cu torente de cafea, praful de pusca al acestei lupte.”

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns