De ce avem nevoie pentru un nou-născut?

newborn-baby

Întâmpinarea copilului este adesea o mare fericire, dar și griji, în special pentru părinții fără experiență. Varietatea de produse de pe piață poate complica procesul de cumpărături pentru bebeluș – ce este necesar, ce este util, ce este obligator? Precum și ce este de prisos, care lucruri sunt inutile sau chiar periculoase?

Atunci când faceți cumpărturi pentru belușul dumneavoastră nu este necesar să fie foarte scumpe sau să petreceți ore în șir prin magazine. Majoritatea lucrurilor pe care le cumpărați, le cumpărați fiindcă sunt drăguțe sau din impuls, și probabil copilul le va purta o dată sau nuciodată.

Pentru a vă economisi timp și costuri inutile, permiteți-ne să vă oferim o listă în care vor fi specificate acele obiecte și articole de care copilul va avea nevoie cu adevărat.

Locul de somn

Desigur, copilul ar trebui să aibă propriul său spațiu de dormit. Acesta poate fi un pat din lemn sau pat pliabil, un leagăn sau un pătuț care se atașează la patul părinților etc.

Accesoriile suplimentare pentru pătuțul bebelușului sunt o saltea de calitate, cel puțin două cearșafuri și un sac de dormit pentru copii. Specificăm că perna, pilota și diverse jucării nu trebuie să fie prezente în patul nou-născutului, conform Instrucțiunilor de siguranță pentru somn a Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți amâna cumpărarea lor minim pentru un an după naștere.

Spațiul pentru înfășat

Schimbarea scutecelor va ocupa o mare parte din viață după nașterea copilului, astfel trebuie să vă simțiți confortabil atunci când faceți această procedură. Este recomandabil să cumpărați o saltea impermeabilă de înfășat pentru a evita curățarea non-stop a cearșafurilor, saltelelor, a mobilierului etc.

Pentru confortul dumneavoastră este foarte util să utilizați salteaua dură de înfășat, care este impermeabilă care este mobilă și foarte practică. O investiție minimă în acest lucru vă va salva o mulțime de poze de yoga în care vă veți chinui să schimbați scutecele bebelușului.

Foarte util și confortabil este un organizator pentru scutece și produse cosmetice, care poate fi atașat la pat. Acesta va economisi spațiu și va menține toate obiectele bine organizate.

Pentru băiță

Cumpărarea unei cădițe de baie pentru copii este, de asemenea, o investiție necesară. Sincer vorbind, puteți îmbăia copilul nou-născut sub apă curgătoare, dar acest lucru îl va lipsi de multe experiențe plăcute și probabil îi va provoca mai mult stres decât plăcere. Pe lângă cădiță veți avea nevoie și de un suport pentru bebeluș, astfel se va relaxa și va primi o plăcere colosală.

Cărucior pentru bebeluș

Desigur, veți avea nevoie și de un cărucior pentru copii. Asigurați-vă că modelul pe care l-ați ales este potrivit pentru nou-născuți. Alte accesorii pentru cărucior deja sunt preferențiale și nu este o problemă dacă căruciorul nu este dotat cu aceste accesorii.

În funcție de anotimpul în care așteptați nașterea bebelușului, echipați căruciorul cu un sac subțire sau gros, precum și o plasă împotriva insectelor și o husă de ploaie.

Părinții cu experiență care nu preferă un cărucior, pot să recomande să procurați un  sling potrivit pentru nou-născuți. Nu trebuie să-l cumpărați înainte de naștere, dar este bine să fiți pregătiți și pentru această opțiune (este practic și foarte confortabil). 

Trusă pentru medicamente și produse cosmetie

Adevărul este că un nou-născut nu are nevoie de produse cosmetice pentru a crește și a se dezvolta corect. Ar fi bine să obțineți câteva lucruri utile cum ar fi un gel, o cremă sub scutec și un lăptișor de corp. Niciunul dintre acestea nu trebuie utilizat în cantități mari, iar unele studii menționează faptul că nici nu este bine să le utilizăm zilnic. Pentru a fi pregătiți, puteți frecventa școli pentru părinți,  să consultați un pediatru sau medici de familie, pentru a obține mai multe informații utile.

Lucrurile de bază pe care trebuie să le conțină o tusă medicală pentru bebeluși este:

  • spirt medical și tifon steril pentru buric
  • soluție salină pentru curățarea nasului
  • muguri de bumbac pentru urechi
  • șervețele umede antialergice

Hainele copilului trebuie să fie spălate cu praf de spălat și balsam de rufe pentru bebeluși, care nu vor irita pielea fină a copilului.

Produse Textile

Este foarte important să țineți cont de faptul că cele mai mici mărimi de hăinuțe pentru bebeluși, o să fie purtate maxim două luni. La fel și celelalte mărimi până când va crește mare. Nu este rațional să cumpărați îmbrăcăminte foarte scumpă, care practic nu va fi purtată. Este suficient să cumpărați câteva body-uri cu mâneci scurte și lungi, pantalonași cu botoșei, salopetă pentru bebeluși pentru vreme rece și pantalonași scurți pentru vară. Când spunem câteva, ne referim la patru sau cinci.

Biberoane și suzete

Probabil nu v-ați așteptat, dar vă recomandăm să nu cumpărați multe biberoane, suzete, tetine, sticluțe, pompe de sân și alte accesorii similare înainte de nașterea copilului.

În loc să investești bani în aceste accesorii, investiți timp și atenție pentru a fi informați despre procesul de alăptare. Discutați cu un consultant în alăptare pentru a vă oferi îndrumări despre cum să vă comportați corect și eficint pentru a alăpta bebelușul. Acest lucru vă va economisi nu nuami bani, cel mai important este că va oferi copilului dumneavoastră cel mai bun început în viață în comparație cu hrănirea artificială.

În cazul în care veți întâmpina probleme de alăptare, puteți alege întotdeauna unul dintre seturile bune de hrănire pentru sugari, însoțit de un sterilizator profesional și o formulă de lapte potrivită pentru sugari. Totuși, această achiziție poate fi complet inutilă dacă copilul va fi alăptat cu succes. Hrăniți bebelușul cu laptele formulă, numai dacă este necesar.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns