Black Friday 2019

De cativa ani buni deja, Black Friday este o zi asteptata cu nerabdare de cei care vor sa faca afaceri bune, sa cumpere ceea ce isi doresc la preturi scazute chiar inainte de sarbatorile de iarna. Acest eveniment comercial originar din Statele Unite ale Americii a fost rapid indragit si de romani. Aceasta vinere neagra s-a invitat de cativa ani buni si la noi in tara si fenomenul este din ce in ce mai important pe masura trecerii anilor. Origine, data, va propunem sa aflam mai multe lucruri despre Black Friday in acest articol.

Black Friday (tradus prin vinerea neagra) este cel mai mare si mai important eveniment comercial din SUA. A doua zi dupa Ziua Recunostintei, americanii se inghesuie in magazine pentru a profita de cele mai bune promotii ale anului. Fenomenul a traversat frontierele si a ajuns si la noi in tara, online in special. Iata tot ce trebuie sa stii despre Black Friday editia 2019.

Originile Black Friday. Black Friday reprezinta o traditie consumerista venita din SUA. Aceasta traditie a vazut lumina zilei in anul 1960. De atunci, in fiecare an, a doua zi dupa Ziua Recunostintei, americanii invadeaza magazinele pentru a face cele mai bune afaceri. Ziua Recunostintei este cea mai importanta sarbatoare la americani, este o sarbatoare religioasa in cadrul careia oamenii ii ultumesc lui Dumnezeu prin intermediul rugaciunilor pentru ce le-a oferit  de-a lungul intregului an.

Insa, mai nou, in epoca moderna Thanksgiving nu mai are nimic religios. Este putin ca si Craciunul. Este vorba despre o sarbatoare laica sarbatorita de toate familiile americane. La fel ca de Craciun, majoritatea oamenilor nu lucreaza, companiile si fabricile sunt inchise, cu totii se reunesc in familie pentru a sarbatori aceasta zi speciala. A doua zi dupa aceasta sarbatoare, o alta traditie a vazut lumina zilei. Black Friday. Black Friday se sarbatoreste in fiecare an in ultima vineri a lunii noiembrie, drept urmare cade in fiecare an intr-o zi de vineri. Aceasta zi a fost aleasa de catre comercianti pentru a aplica reduceri enorme de pret.

Dar de unde vine cuvantul « black »? Chiar daca exista tendinta de a se crede ca aceasta culoare a fost aleasa facandu-se referire la magazinele de moda, originea initiala nu are nicio legatura cu acest lucru. In realitate are legatura cu felul in care magazinele isi tin contabilitatea. In majoritatea din magazine, in aceasta perioada a anului conturile aveau tendinta sa fie deficitare (populatia astepta sfarsitul de an pentru a face cheltuieli mai mari). Comerciantii scriau in rosu ceea ce era deficitar. La origine restul de scria cu negru. De aceea s-a ajuns la numele de Black Friday, Vinerea Neagra.

In Romania, Black Friday 2019 va avea loc pe data de 29 noiembrie. Cele mai importante magazine de la noi intra din nou in cursa  de Black Friday, una din cele mai asteptate perioade ale anului pentru a face cumparaturi. Un eveniment care merita sa fie asteptat si de care trebuie sa profiti daca vrei sa cumperi produsele dorite la cel mai mic pret.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns