Cum sa nu iti pierzi descurajarea atunci cand tii un blog?

Se poate intampla oricarui blogger sa se descurajeze la un moment dat. Mai ales atunci cand statisticile scad. Toata lumea se poate simti descurajata la un moment dat. Sau atunci cand descopera un blog foarte creativ sau un alt blogger mult mai talentat decat noi.

Cum se poate lupta insa impotriva acestei descurajari? Care sunt trucurile de care sa tii cont pentru a gast in tine curajul de a merge inainte si sa iti regasesti placerea, practicand aceasta activitate?

Aminteste-ti de motivatiile initiale. Uita de ceea ce a devenit blogul tau. Gandeste-te la acel moment in care inca acesta nu exista sau nu era inca deschis. Oare ce te facea sa iti doresti cu orice pret sa ai un blog si sa scrii cele mai frumoase articole?

Cel mai adesea, atunci cand avem un blog, ne lasam absorbiti de o multime de sarcini, sa scriem devine un fel de automatism, o rutina la fel ca alta… pana in acel moment in care pierdem din vedere ce eram la inceput.

Este esential deci sa revii din cand in cand la origini. Motivatia de la inceput este cel mai adesea, motorul de care are nevoie blogul tau. Datorita ei gasim timp, energie si inspiratie.

Nu te descuraja, ci defineste-ti prioritatile. Continutul este cel mai important pentru un blog. Fie ca publici continut pe blog, fie ca te folosesti de un grup Facebook sau de o retea sociala pentru a mentine o legatura regulata si solida cu comunitatea, trebuie ca aceasta materie indispensabila sa devina prioritatea ta, fiind cea care spune mai multe despre personalitatea ta si despre gandurile tale.

Deci atunci cand descurajarea iti da tarcoale, revino la acest lucru fundamental- scrisul. Lasa temporar toate lucrurile deoparte, lucruri fara importanta cu siguranta.

Organizeaza-te. Un sfat care te va ajuta sa termini ce ai inceput. Ai nevoie de un calendar editorial pentru blog care te va ajuta sa anticipezi viitoarele articole. Sau iti poti nota ideile intr-un carnetel sau o agenda.

Atunci cand te lansezi intr-un proiect mai ambitios, ai nevoie de o « foaie de drum » cu toate etapele de parcurs. Si chiar daca vei avansa lent, important este sa avansezi totusi.

 

Tine-te departe de statistici. Statisticile pot sa fie o sursa importanta de descurajare pentru un blogger. Mai ales atunci cabd traversezi o perioada mai grea, cum ar fi cea de descurajare. Putem astfel foarte repede interpreta o misca scadere a traficului drept un semn de dezinteres din partea cititorilor. In timp ce cauzele pot safie altele, mai mult c sigur.

Pentru a nu te descuaja deci, ar fi bine sa consulti mai rar statisticile. Poti adauga o alerta daca statisticile scad sub un anumit prag si cel mai bine ar fi sa incerci sa te concenterzi doar asupra indicatorilor de progres.

Limiteaza comparatiile cu alti bloggeri. Sa te compari cu altii poate sa fie o sursa formidabila de motivare, dar si de descurajare. Daca simti ca te afecteaza, mai bine renunta. Recentreaza-te asupra propriului blog si vei veda ca da roade.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns