Cum alegi cea mai buna saltea de yoga

In urma cu 15 ani, exista doar o saltea de yoga – din PVC si cunoscuta pentru caracterul sau lipicios – si singura optiune era sa cumperi una de culoare violet sau albastra. Insa, actualmente, exista saltele de yoga pentru toate gusturile si nevoile.

Salteaua de yoga trebuie sa fie capabila sa te mentina stabil in pozitiile pe care le adopti in timpul sedintelor de yoga, trebuie sa fie portabila, usor de depozitat, confortabila si moale. Grosimea saltelei, materialul din care este conceputa, rugozitatea suprafetei…toate acestea au un impact asupra sedintei tale de yoga.

Grosimea este primul factor de luat in considerare

De ce este atat de importanta grosimea unei saltele de yoga? Deoarece grosimea este cea care determina caracterul placut sau mai putin placut al saltelei. Daca este prea subtire, genunchii tai risca sa aiba de suferit. O saltea de yoga mai groasa poate face dificila mentinerea unei conexiuni ferme cu solul, te poate face instabila in Tree Pose spre exemplu. Alege o saltea de yoga cu o grosime de 8 milimetri, aceasta este marimea standard.

Materialul

De ce este atat de important? Textura, aderenta, caracterul ecologic al saltelei de yoga precum si uzura in timp sunt determinate de materialul din care aceasta este compusa. PVC-ul, cunoscut si sub numele de vynil este utilizat in majoritatea saltelelor de yoga conventionale. Cauciucul natural si reciclat, iuta sau bumbacul biologic sunt cele mai recente modele existente pe piata, mai respectuoase cu mediul inconjurator. Daca esti sensibila la latex atunci ar trebui sa eviti o saltea de yoga din cauciuc. Alege o saltea din cauciuc, mai lipicioasa, care si-a dovedit eficienta de-a lungul vremii si care poate avea o durata de viata pana la 10 ani.

Textura

Textura saltelei de yoga determina gradul de tractiune oferit. Cantitatea de alunecari efectuate este afectata de textura, la fel ca si aderenta. Si actioneaza asemeni unei bariere fizice impotriva alunecarii. Drept urmare, textura reprezinta un factor important de luat in considerare deoarece influenteaza confortul general in timpul sedintei de yoga. In privinta texturii, cele mai recomandate saltele de yoga sunt cele din PVC, chiar daca nu sunt atat de texturate.

Vascozitatea

De ce este importanta? O saltea de yoga prea lipicioasa nu te lasa sa aluneci si te ajuta sa pastrezi alinierea atunci cand treci de la o pozitie la alta.

Respectarea mediului inconjurator

Persoanele care practica yoga respecta in general principiul ahimsa, adica sunt adeptele non-violentei. O saltea de yoga respectuoasa cu mediul inconjurator este in general fabricata din cauciuc natural sau reciclat. Materiale naturale precum iuta sau bumbacul biologic pot fi folosite in realizarea saltelei de yoga.

Raportul calitate/pret

Un ultim aspect insa la fel de important ca toate cele enumerate mai sus. O saltea de yoga simpla, din PVC, cu o grosime de 8 milimetri nu are un pret ridicat. Motivele geometrice sa logourile pot ridica pretul unei saltele, precum si o grosime mai importanta. Tratamentul antimicrobian si texturile mai placute ridica in egala mausra pretul unei saltele de yoga. Cele mai scumpe saltele de yoga sunt cele ecologice.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns