click aici

Dacia, batrana dacie

Dacia, batrana dacie

Aveam la un moment dat doua masini dacia in curte, insa nu mai foloseam niciuna,avand o masina straina mult mai ok. Dusesem aceste masini la tara, la bunici… stateau undeva in spatele gradinii de parca batranetea isi spunea cuvantul. Am renuntat la a le mai folosi pentru ca timpurie cereau acest lucru, nu pentru ca nu gaseam piese auto Dacia ar fi fost greu de procurat. Am considerat doar ca si-au facut treaba si atat. Tin minte cand ne-am cumparat prima dacie, era rosie ca focul si rapida ca fulgerul.

Dacia, batrana dacie –  Era foarte ferchezita la vremea ei

In acea vara urma sa mergem in concediu la Baile Herculane, asa ca tata i-a facut o revizie ca la carte, fiind primul lui drum mai lung ca sofer. Parca il aud si acum: „putin ulei de motor si gata, putem pleca la drum.”

dacia

Dacia, batrana dacie – Era foarte ferchezita la vremea ei

Am mers o buna parte din drum pe langa Dunare si tin minte ca tata mergea cu o vitza destul de mare, fiind tare mandru de focoasa lui. Mama a si facut tensiune… mai tarziu ne-a spus ca avea impresia ca o sa intru in Dunare. :)) Si-a facut treaba batrana dacie 1310… Era foarte ferchezita la vremea ei, tata avand foarte mare grija de ea.

Intre timp am schimbat culoarea, de la dacia cea rosie am trecut la una albastra

Mai tarziu roscata noatra nu a mi reusit sa tina pasul cu vremurile si i-a luat locul o surata a ei de culoare albastra, ceva mai nouta. Insa nu am avut acelasi noroc. Aceata era frumoasa pe exterior insa in interior era vai si amar. Si- facut treaba si ea cativa ani buni insa a avut partede nenumrate reparatii. Acum trei ani am achizitionat o masina traina. O difernta de la cer la pamant intre ele…

Nu spun ca imi va fi dor sa merg cu Dacia insa nici nu ma incumet momentan sa scap de ele. Fac parte din copilaria si adolescenta mea. Ele ne-au purtat in cele mai frumose concedii pe care le-am avut vreodata.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Peisaje reci – Iarna pe sfarsit (FOTO)

Peisaje reci – Cuvintele sunt de prisos, imaginile vorbesc.

Am reusit ! RadioHipHop a fost lansat !

Vorbeam saptamana trecuta de un post de radio online … Un proiect printre sutele de proiecte ale mele . Iata

Shopping?De ce nu?

Cand ma uit in dulap la haine, totul e alb negru, ca un film vechi. Am ajuns sa port doar


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte