Cogenerarea – o solutie sanatoasa

cover-energy-8Multi dintre oamenii de rand nu cunosc termenul de cogenerare, si poate ca nu sunt de condamnat avand in vedere ca nu este foarte raspand si este oarecum nou.  Astefl ca: cogenerarea este definita prin productia simultana de energie electrica si termica intr-un singur echipament…

Cel mai des il intalnim in conceptul centralelor de cogenerare care produc energie folosindu-se de apa uzata si deseurile menajere.  Compania germana Wolf  Maintburg este renumita pentru producerea unor astfel de instalatii. Centralele de cogenerare inca nu sunt foarte raspandite pe piata romaneasca, poate si pentru faptul ca romanii nu sunt familiarizati inca cu acest concept.

Iata cateva lucruri care merita a fi stiute despre acest concept: Grupurile de cogenerare Wolf pot functiona atat pe biogaz, cat si pe GPL, ca solutie de rezerva. Energia combustibilului e transformata in energie mecanica si energie termica. Energia mecanica e folosita pentru operarea unui generator electric iar energia termica e folosita pentru incalzire sau diverse produse industriale.

Aceste centrale sunt insa de mai multe feluri: centrale cogenerare simple, centrale cogenerare biogaz sau centrale de cogenerare pe gaz natural.

Centralele de cogenerare pe biogaz Wolf au urmatoarele caracteristici:

– sunt generate simultan energie electrica si energie termica cu un randament de 90%.

– emisiile de CO2 sunt reduse cu pana la 65% fata de sursele conventionale de producere a energiei electrice;

– compania ofera solutii de tratare a biogazului inainte de introducerea in sistemul de cogenerare;

– curentul electric produs este livrat in reteaua consumatorului sau catre companiile de electricitate;

– aceste centrale sunt proiectate pentru a fi complet automatizate putand functiona chiar si fara supraveghere umana;

Aceste centrale sunt produse in Germania iar raportul de calitate – pret este de nota 20.

Stiu ca va dura ceva timp pana sa ne familiarizam cu aceste sisteme insa ar trebui sa ne gandim foarte bine, pentru ca este sanatatea noastra si a copiilor nostri in joc. De ce sa dam banii pe niste centrale termice ieftine si care nu ne ofera siguranta cand putem plati un pret ceva mai mare insa care ne ofera siguranta si garantia durabilitatii in timp?

 

 

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns