Cateva lucruri despre culturism

Nu sunt o persoana care face mult sport insa am noroc ca organismul imi permite sa mananc orice si oricat fara a lua in greutate. Insa asta este norocul meu pe cand unele persoane se chinuiesc sa-si mentina greutatea… mai ales in perioada aceasta a sarbatorilor. Insa nu despre asta este vorba aici ci despre mine si sportul care cam lipseste din viata mea de zi cu zi… Daca nu fac sport insa asta nu inseamna ca nu admir oamenii care fac sport, mai ales pe cei care fac lucruri diferite, cum ar fi… persoanele care fac culturism..

Recunosc, sunt fascinat de acest sport si de cei care il practica… De ce? Pentru ca, culturismul este un sport minunat care este considerat de foarte multa ca un mod de viata. In multe tari din lume este poate cel mai popular sport si aceasta datorita faptului ca are o longevitate foarte mare si poate fi practicat de orice persoana trecuta de varsta de 16 ani.

culturism-cursa-2

Culturismul este de asemenea considerat sportul intineririi. Deoarece culturistii sunt maestrii in nutritie sanatoasa, deci au o alimentatie sanatoasa, iar prin asocierea alimentatiei cu practicarea antrenamentelor cu greutati, organismul nu numai ca se dezvolta armonios dar se si pastreaza in aceeasi forma timp de multi ani.

Cu toate acestea, cutlturismul este considerat in Romania un sport de lux, ca sa ii spun asa, deoarece acesta inseamna antrenament, nutritie si odihna, lucruri pe care romanii le gasesc destul de rar timp in viata lor. Acesta este un sport scump pentru romani mai ales ca principalele componente ale alimentatiei unui culturist sunt cele de origine animala, bogate in proteine, sau cele precum pestele, ouale si asa mai departe.

Culturismul nu este un sport care poate fi practicat in orice loc, ci este un sport care cere un spatiu special amenajat. In ceea ce priveste practicarea acestui sport de catre copii, se recomanda sa nu se utilizeze greutati de peste 2,5 kg in exercitiile de culturism pentru copiii cu varsta in jur de 13 ani. Numarul de repetari nu trebuie sa fie mai mare de 6 si se lucreaza in 2 serii (reprize) pentru fiecare exercitiu.

Cu rabdare in culturism puteti sa obtineti tot ce va doriti! Stai linistit daca azi impingi la piept 30 kg, peste doi ani vei impinge 60 kg, deci faptul ca la inceptut esti doar o umbra intr-o sala de culturism este foarte adevarat. Dar ai rabdare, practica acest sport constant si rezultatele vor veni peste ani.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns