click aici

Care este pretul transportului frigorific?

Care este pretul transportului frigorific?

Cat costa transportul frigorific?

Pentru transportul marfurilor perisabile este nevoie de conditii speciale, care sa previna deteriorarea produselor. Asadar, indiferent de conditiile impuse de marfa transportata, va fi nevoie de autovehicule dotate cu instalatie speciala pentru transport frigorific.

Cei care se ocupa cu transporturi frigorifice dispun de toate resursele necesare pentru ca produsele transportate sa ajunga in stare excelenta la destinatie. Este vorba de dube sau camioane in care temperatura poate fi controlata, care transporta alimente, medicamente si alte tipuri de marfa care trebuie sa fie mentinuta la temperaturi scazute.

Informatiile referitoare la costul pe care il are transportul frigorific de marfa sunt de interes pentru expeditori. Insa, nu poate fi vorba despre un cost fix, deoarece stabilirea pretului pe kilometru se face tinandu-se cont de mai multe aspecte. Bineinteles, transportul frigorific are un cost mai ridicat in comparatie cu transportul standard de marfa, deoarece este vorba despre conditii speciale de livrare. Instalatia de pe autovehicul, dar si izolatia acestuia, sunt destul de costisitoare pentru transportator, motiv pentru care si pretul pentru transport este mai mare.

Cateva aspecte care influenteaza pretul transportului frigorific sunt:

  • capacitatea autovehiculului;
  • distanta parcursa pentru transportul frigorific;
  • volumul marfii;
  • perioada in care se efectueaza transportul de marfa.

In ceea ce priveste capacitatea autovehiculului de transport frigorific, sunt mai multe situatii care ar trebui luate in calcul de catre cei care isi expediaza marfa. Daca este vorba despre o cantitate mica de marfa, transportata cu o duba frigorifica, pretul va fi unul mai mic. In schimb, daca marfa se transporta cu un camion frigorific, pretul pe kilometru va creste. Un autovehicul mai mare consuma mai mult combustibil, la care se adauga si costurile mai mari de intretinere. Mai exista si varianta in care se poate utiliza un autovehicul mai mare compartimentat. Daca transportatorul foloseste masina frigorifica pentru a transporta marfa mai multor clienti catre aceeasi destinatie, atunci pretul pentru fiecare dintre ei va fi mai mic.

Avand in vedere ca pretul transportului frigorific se calculeaza pe kilometru, este importanta si distanta parcursa de la ridicarea marfii pana la destinatie. Pentru un transport frigorific international, in plus fata de distanta, se vor mai plati si anumite taxe vamale.

Volumul pe care il are marfa este mai important decat greutatea acesteia atunci cand se calculeaza pretul. Acest lucru se datoreaza faptului ca marfa va ocupa un spatiu mai mare in masina frigorifica. De exemplu, transportul unei tone de peste proaspat este mai scump decat transportul aceleiasi cantitati de peste congelat. Pestele proaspat este depozitat in cutii speciale cu gheata, care ocupa mai mult spatiu. Pe de alta parte, pestele deja congelat nu va mai avea nevoie de gheata, pentru ca masina frigorifica il poate pastra la temperatura optima pentru transport.

Nici perioada in care se transporta marfa nu este de neglijat in calcularea pretului pe care il va avea transportul frigorific. In perioadele aglomerate, cand transportatorii sunt suprasolicitati, este normal ca preturile sa creasca. De asemenea, vorbim despre un cost mai ridicat si cand conditiile meteo sunt neprielnice si exista un termen limita care trebuie respectat pentru livrarea marfii.

Cum se pot eficientiza costurile cu transportul frigorific?

Expeditorii care doresc sa obtina un pret corect si avantajos pentru transportul frigorific de marfa sunt sfatuiti sa apeleze la un intermediar de incredere, care le poate facilita legatura cu transportatorii.

Exista platforme online foarte bine puse la punct si chiar aplicatii in care sunt listati doar transportatori autorizati, care practica tarife avantajoase pentru transportul marfii frigorifice. In functie de cerintele si de nevoile pe care le are, expeditorul poate primi oferte personalizate pentru transport frigorific, alegand ceea ce i se potriveste mai bine din toate punctele de vedere: buget, conditii de transport si timp.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Info Motru – Nu cer prea mult, vreau doar să trăiesc !

Felicitări OAMENI cu sufletul mare, felicitări OAMENI minunaţi! Colectivul Şcolii Gimnaziale nr. 2, în colaborare cu Casa de Cultură Motru

Optimizare: ai nevoie de ea pentru site-ul tau!

Nu am nici rabdarea si nici timpul necesar sa fac toate lucrurile care tin de optimizarea site-ului pe care il

Bazele lubrifiantilor industriali: Ce este un lubrifiant?

Fiecare lubrifiant „gata de utilizare” este fabricat printr-o anumita formula proprie. Fiecare dintre acesti lubrifianti sunt folositi pentru a combate

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte