Varianta Omicron: peste 6000 de zboruri anulate in weekendul de Craciun

Varianta Omicron se pare ca se incapataneaza sa le strice Craciunul persoanelor care au hotarat sa petreaca sarbatorile de sfarsit de an altundeva decat acasa. In acest weekend, numai putin de 6000 de zboruri au fost anulate. Asta spre disperarea calatorilor…

Atat pe Pamant cat si in aer, varianta Omicron le strica unora planurile de Craciun. In acest weekend de Craciun, numai putin de 6000 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene in timp ce mii de alte zboruri au fost intarziate.

Conform site-ului Flightware, ieri seara au fost peste 2650 de anulari de zboruri, printre care 940 aveau ca destinatie Statele Unite ale Americii, legaturi interne sau internationale, toate au avut de suferit. Peste 6350 de zboruri au fost intarziate in lume.

Vineri spre exemplu, numai putin de 2400 de anulari si aproape 11.000 de intarzieri ale unor zboruri au fost deja inregistrate conform aceleasi surse, care contabilizeaza deja peste 900 de anulari prevazute pentru duminica.

Echipaje in izolare

Piloti, stewardese si alti membri de personal au fost nevoiti sa stea in carantina dup ace au fost expusi virusului Covid-19, ceea ce a determinat unele companii aeriene precum Lufthansa, Delta sau United Airlines sa anuleze o mare parte din zboruri.

Conform Flightware, United Airlines a fost nevoita sa anuleze numai putin de 439 de zboruri vineri si sambata, adica aproximativ 10% din zborurile programate. Cresterea numarului de cazuri de infectii cu varianta Omicron de-a lungul tarii in aceasta saptamana a avut un impact direct asupra echipajelor United Airlines si asupra persoanelor direct implicate in bunul mers al companiei aeriene.

Compania aeriana a tinut sa dea asigurari ca se straduieste sa gaseasca solutii pentru pasagerii afectati de aceasta situatie.

Delta Air Lines a fos nevoita sa anuleze numai putin de 300 de zbouri in aceasta sambata si 170 in ajun de Craciun, invocand Omicron si conditii meteo nefavorabile. Echipele Delta au epuizat absolut toate optiunile si resursele inainte de a decide sa anuleze un numar atat de ridicat de zboruri.

Peste 10 zboruri ale companiei Alaska Airlines, al carei angajati au indicat ca s-ar putea sa fi fost expusi la varianta Omicron si au fost nevoiti sa se izoleze in carantina, un lucru care a dus, bineinteles, la anularea zborurilor.
Cele mai afectate sunt insa companiile aeriene din China

Companiile aeriene din China au, cu toate acestea, cel mai mare numar de anulari ale zborurilor. China Eastern a anulat 540 de zboruri, adica aproximativ un sfert din planul de zbor in timp ce Air China a anulat 247 de zboruri, aproape un sfert din zborurile prevazute.

Aceste anulari nu fac decat sa tulbure dorinta enorma a majoritatii companiilor aeriene de a recupera o parte din pierderile suferite in ultimii doi ani, din cauza pandemiei cu coronavirus. Au sperat ca deplasarile persoanelor pentru aceste sarbatori de sfarsit de an, dupa un Craciun 2020 compromis vor reveni la normal insa, spre dezamagirea lor, aceste lcru nu s-a intamplat nici aceste an…oare cand se va reveni la normalitate?

https://www.bfmtv.com/international/variant-omicron-plus-de-6-000-vols-annules-pendant-ce-week-end-de-noel_AD-202112250150.html#xtor=AL-68

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns